Mil Diyanet-Sen’den camideki Tik Tok rezaletlerine suç duyurusu

Mil Diyanet-Sen’den camideki Tik Tok rezaletlerine suç duyurusu

Camiye girerek imam cübbesi giyen kadının, Tik Tok üzerinden şarkı söyleyerek rezilliğine camiyi alet etmesi tepkilerine neden oldu.

Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet-Sen) Kocaeli Şubesi, camiye izinsiz girerek imam cübbesi giyen kadının, Tik Tok üzerinden şarkı söyleyerek rezilliğine camiyi alet etmesine tepki gösterdi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında açıklama yapan Mil-Diyanetsen Kocaeli il Başkanı Halil Fıngaloglu, “Birçok rezalete sahne olan sosyal medya uygulaması Tik Tok'ta kendini bilmez bir kadın tarafından sırf daha çok beğeni ve tıklama alabilme adına yine bir rezalete imza atılmasını kabul etmiyoruz.” dedi.

Fıngaloglu, “Camii görevlilerden izinsiz bir şekilde Camiye girerek imam cübbesi ve sarığı giyen ve mihrabın önünde Yüce dinimizin değerlerine saygısızlık yaparak çektiği videoyu Tik Tok uygulaması @dudu_kralice hesabından paylaşan kendini bilmez kadın hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesinde tanımlanan ‘Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama’ eyleminden suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda Avrupa'da İslamofobik gruplar tarafından yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı hadsizce yapılan saldırı ve saygısızlığı kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA


Mil Diyanet-Sen’den camideki Tik Tok rezaletlerine suç duyurusu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler