MİL-DİYANET SEN'den ihmal nedeniyle öldüğü iddia edilen imam hakkında açıklama

MİL-DİYANET SEN'den ihmal nedeniyle öldüğü iddia edilen imam hakkında açıklama

​MİL-DİYANET SEN, Şanlıurfa Siverek ilçesinde Covid-19'lu cenazeden virüsü kaptığı ileri sürülen ardından vefat eden imam ile ilgili DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına soruşturma talep dilekçesi verdi.

MİL-DİYANET SEN, Siverek'te yıkadığı Covid-19'lu cesetten virüsü kaptığı ileri sürülen ardından vefat eden İmam Hatip Osman Çilenti hakkında yazılı açıklama yaptı.

Olayın hemen arkasından sendika olarak sorumluluk gereği, vefat eden imamın eşiyle görüşülerek iddialar hakkında bilgi alındığını belirtilen açıklamada,  "Merhum imam kardeşimizin  eşinin, genel başkanımız Celaleddin Gül'e  'Ben bu işin arkasını bırakmayacağım, sendika olarak sizler de bana destek olur musunuz?' talebi üzerine , sendika yönetim kurulumuzu topladık ve ivedilikle Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına olayın soruşturulması için soruşturma talep dilekçesi verdik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın soruşturma talebimizi gündeme almış, iddialarla ilgili bugün  soruşturmayı başlatarak yüreklere su serpmiş, olayda ihmali bulunanların cezalandırılması için gerekli idari ve yasal girişimler başlatılmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Konuyu gündeme alarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunan tüm haber sitelerine teşekkür edilen açıklamada, "Konu artık yargının, mahkemenin konusudur. Adil bir netice çıkacağına olan güvenimiz tamdır. Arkasında 3 yetim ve acılı bir eş bırakarak vefat eden din görevlimizin hak ve hukukunun sonuna kadar takipçisi olacağız. İlçe müftülüğü nezdindeki iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağız." denildi.

Açıklamanın devamında, "Şu gerçeği de hatırlatmak isteriz; bu olayı bahane ederek din ve diyanet düşmanlarının da Diyanet’imize ve din görevlilerimize dil uzatmalarına, sosyal medya mecralarında hakaret etmelerine de asla müsaade etmeyeceğiz. Derdi üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Din görevlilerimizi tahkir tezyif ve itibarsızlaştıranlarla mücadelemiz devam edecektir. Sadece bu olayda değil; Diyanet işleri Başkanlığı personeline yönelik yapılacak her türlü haksızlığın karşısında Mil-Diyanetsen olarak mücadele edeceğiz." diye belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.