Millet Kıraathanelerinin sayısını artıracağız

Millet Kıraathanelerinin sayısını artıracağız

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitime önemli katkı sağlayan Millet Kıraathanelerinin sayısını artıracaklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Kıraathaneleri, öğrenci ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, eğitime de önemli katkı sağlıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak için her yaş grubuna hitap eden Millet Kıraathanelerine ilgi her geçen gün artıyor. İlçedeki Millet Kıraathanelerinde ders çalışan öğrencilerden, araştırma yapmak ve kitap okumak isteyen vatandaşlara sıcak bir ortam sunulurken, ücretsiz çay, kek ve poğaça ikram ediliyor. Kısa bir süre önce açılan Millet Kıraathanelerine 9 bin 856 kişi kayıt yaptırırken, bu sayının her geçen gün arttığı belirtildi.

“Kıraathane” kelimesinin “okuma evi” anlamına geldiğine dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılmış çok özel bir projedir. Ders çalışmak, sakin ortamda kitap okumak, gazetelerden ve kültür faaliyetlerinden istifade etmek isteyen vatandaşlarımız Millet Kıraathanelerini tercih ediyor. Kıraathaneye kitap okumaya ve ders çalışmaya gelen hemşerilerimize ikramlarda bulunuyoruz. Millet Kıraathanesi sayesinde hemşerilerimiz, kültürel ve eğitimsel faaliyetlerini daha rahat bir ortamda sürdürebiliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Millet Kıraathanelerinin sayısını artırıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Millet Kıraathanesinde ders çalışan öğrenciler de, “Buraya gelip ödevlerimizi yapıyoruz. Ödevlerimizi yapmamız için her şey mevcut. İnternetten araştırmalarımızı da yapıyoruz. Çay ve kek ikramları da oluyor. Hem arkadaşlarımızla birlikte ders çalışıyor hem de keyifli bir vakit geçiriyoruz. Ödevlerimizi bitirdikten sonra eve rahatça gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mehmet Tahmazoğlu’na eğitime olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler