Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “LGS sınavını kısa zamanda yapmayı düşünüyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “LGS sınavını kısa zamanda yapmayı düşünüyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS sınavını kısa zamanda yapmayı düşündüklerini ve sınavın online yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Selçuk'a Güney Kore'de bir stadyumda öğrencilerin 5'er metre arayla kurulan sıralarda toplu bir sınava girdikleri ve bu yöntemin ülkemizde de uygulanıp uygulanamayacağı soruldu.

Selçuk, "Çocukların motivasyonunu kırmadan mümkünse zamanında, mümkün olmaması halinde de kısa zaman içinde LGS kapsamındaki merkezi sınavı yapmak istiyoruz.” dedi.

Bakan Selçuk, "Bütün bunları önümüzdeki haftalar içinde değerlendirip online olmamak şartıyla çocukların sağlığını koruyacak şekilde sınavı rahatlıkla yapabiliriz. Asla bir çocuğumuzu bile riske atmak istemeyiz. Böyle bir şey elbette yapılırken öncelik çocuklarımızın sağlığı. Onları koruyarak kollayarak belli düzenlemeler yapılır. Ülkede kaç sınıf, kaç sıra var, şu aralıklarla oturduğunda öğrencilerin ne kadarını hangi binada ya da ortamda sınava alabiliriz bunlarla ilgili çalışmalarımızı da yaptık. Ne şekilde olacaksa bunun değerlendirmesi yapılır. Biz de farklı, değişik yaklaşımlara, uygulamalara açığız. Çocukların yüz yüze sınav olabilmesiyle ilgili tedbir paketimiz hazır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.