"Milli Piyango’yla insanlar sömürülüyor"

"Milli Piyango’yla insanlar sömürülüyor"

"Milli Piyango" adı altında oynatılan kumara ilişkin açıklamalarda bulunan âlimler ve vatandaşlar, bu tür uygulamalarla insanların maddi ve manevi olarak sömürüldüğüne dikkat çekerek, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söylediler.

"Milli Piyango" adı altında oynatılan kumara ilişkin açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ile Diyarbakırlılar, bu tür ifsat edici uygulamalarla insanların maddi ve manevi olarak sömürüldüğüne dikkat çekerek, yetkililerin uygulamaya bir an önce son vermesi gerektiğini belirttiler.

"Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve kısmet çekilen zarlar hep şeytan işi, murdar bir şeydir. Onun için siz ondan kaçının ki yakayı kurtarasınız" ayeti hatırlatan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, ümmetin kurtuluşa erişebilmesi için öncelikle içki ve kumar gibi büyük günahlara sebep olan cürümlere yol açacak kötülüklerden korunmak gerektiğini ifade etti.

Şenlik, "Milli Piyango vasıtasıyla nice insanlar sömürülüyor. Biletlerden elde edilen kazancın cüzi bir kısmı kişilere prim veya şans diye veriliyor. Büyük parayı ise kendileri alıyor. Bu paradan, piyango idaresi kazandığı gibi devlet de kazanıyor. Üstelik, adına da 'Milli Piyango' demişler! Milli ise yerli demektir. Bütün halkın sahiplendiği, özümsediği ve desteklediği bir onay demektir. Bu milli midir? Bunun neresi millidir, böyle bir şey milli sayılır mı? Birkaç çapulcu, Milli Piyango İdaresinde bir araya gelmiş, devletin de desteğini arkasına alarak milleti kumara alıştırma teşkilatı kurmuşlar. Batının icat ettiği ve Müslüman halklar arasında, 'Sen bu kadar kazanacaksın, bu kadar mükâfata sahip olacaksın' diyerek insanlar bu işe teşvik ediliyor." dedi.

"Milli Piyango ocaklar söndürüyor"

Milli Piyango'nun sözde talihlilerinin başına gelmeyen kötülüğün kalmadığını vurgulayan Şenlik, Milli Piyango'nun ocaklar söndürdüğünü, insanî duyguları öldürdüğünü belirterek halkın, Allah'ın haram kıldığı bu tür işlerden uzak durmasını tavsiye etti.

Cumhuriyetin kuruluşundan beri Milli Piyango uygulamasının var olduğunu hatırlatan Şenlik, sözlerine şöyle devam etti:

"Halkı Müslüman bir olan ülkede rejim laiktir. Kemalist rejim, bu Müslüman halkı dinden uzaklaştırmak için piyango ve benzeri gibi işleri meşrulaştırmıştır. Bu durum halen devam etmektedir. Milli Piyango İdaresi kronikleşmiş, halkın bir şekilde bünyesine oturmuş. Bu hastalıktan kurtulmak için tepeden birilerinin de yönlendirmesi gerekiyor. 'Ülkemizde bu olmasın' şeklinde hatipler, vaizler sık sık dile getiriyor. Fakat bunlar camide kalıyor, sokağa yansımıyor. Sokaktaki insanlara bunu anlatmak lazım.

Diyarbakırlılar da Milli Piyango uygulamasına tepki göstererek alın terinin olmadığı hiçbir işten hayır gelmediğini ifade ettiler.

Kentte tespih satarak geçimini sağlayan Murat Çınar, bu tür kumar oyunlarından dolayı birçok ailenin yuvasının yıkıldığını belirterek, "Kumarı bizzat dinimizin yasakladığı, birçok ailenin yıkıldığı ortadadır.  Kumarın devlet eliyle işletilmesi hoş bir şey değildir. Haram yoldan para kazananların akıbetleri pekiyi olmuyor.  Çoğunluk lüks içinde yaşar ama kazanan çok az kişinin eline büyük para geçmesine rağmen onlara hiçbir fayda vermemiştir. Devlet, kumardan elini ayağını çeksin. Özellikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, AK parti ve diğer partililer sesleniyorum, devlet eliyle kumar oynatılmasın ve içki üretilmesin. Müslüman halk da bu çirkefli terk etsin ve bilinçlensinler." diye belirtti.

Recep Örs ve Aziz Efe isimli vatandaşlar da Milli Piyango hiç oynamadıklarını belirterek helal yollardan para kazanmayı tavsiye ettiler. (Emrah Deniz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler