Milyonlarca hacı adayının Arafat’a intikalleri başladı

Milyonlarca hacı adayının Arafat’a intikalleri başladı

​Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adaylarının Arafat’a intikalleri başladı.

Milyonlarca hacı adayının Arafat’a intikalleri başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı da Türkiye hacı adaylarının Arafat’a intikalini ikindi namazının ardından başlattı. Hacı adayları bu akşam Arafat’a çıkıp geceyi Arafat’ta geçirecek. Sabah namazını Arafat’ta kılıp vakfe duasına kadar Kur'an-ı Kerim okuyup dua edecek. Diyanet İşleri Başkanvekili Dr. Ekrem Keleş’in yapacağı vakfe duasının ardından Müzdelife’ye hareket edecekleri vakte kadar ibadet edip dua edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Avrupa’dan gelen hacı adaylarıyla birlikte sayıları 90 bini bulan hacı adayının Arafat’a intikallerinin sağlıklı bir şekilde olabilmesi için tüm hazırlıklarını bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, hacı adaylarının Arafat’a intikalleri ve dönüşlerinin sağlanması noktasında gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydederek, “Birer emanet olarak gördüğümüz hacı adaylarımızın son görevlerini yapmak üzere Arafat’a çıkışlarını sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için tüm önlemlerimizi aldık. Haccın giderek yaz mevsimine gelmesiyle artan sıcaklıklar sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu yüzden hacılarımızı korumak için klimalı yüksek çadırlar kurduk. Hac mevsiminden iki ay önce Arafat’ta başlayan çalışmalar artık tamamlandı. Hacılarımız Arafat’a çıkmaya başladı” dedi. (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler