Milyonlarca öğrenci okullarında derse başladı

Milyonlarca öğrenci okullarında derse başladı

İlkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde ilk ders zili çaldı. Milyonlarca öğrenci okullarında derse başladı.

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında uzun bir tatilin ardından ilk ders zili çaldı. Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başlarken, Siirt'te de okul heyecanı yaşandı.


"Çocukların ahlaki ve dini değerlerine sahip birer birey olmaları için velilerin desteği önemli"

2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz, eğitim yılınıjn hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ayaz, "Bizim çocuklardan istediğimiz iki şey var. Ahlaki ve dini değerlerine sahip bir birey olmaları ve akademik olarak en yüksek başarıyı elde etmeleri. Bu iki hedefi gerçekleştirmek için velilerin yardımına ihtiyacımız var. Eğitim sadece 2 ayaklı değil, birkaç ayağı vardır. Bu ayaklardan biri okuldur ama en önemli ayaklardan biri de velidir." ifadelerini kullandı.

"Veli, öğretmen ve okul iş birliği ile çocukları başarıya götürelim"

Veli, öğretmen ve okul iş birliği içerisinde ortak hedeflere odaklanarak başarının yakalanabileceğine dikkat çeken Ayaz, "Buradan velilerimize çağrım şudur. Kendilerini okulun bir parçası olarak görsünler, gelsinler çocukların her şeyine ortak karar verelim. Çocuklarını başarıya götürmek için de ortak karar alalım, ortak plan yapalım, diğer konularda da velilerimizden böyle bir beklentimiz var. Veliler okulun bir parçası olsunlar." çağrısında bulundu.

"Arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize büyük bir özlem yaşıyorduk"

Duygularını paylaşan öğrencilerden Ecem Nur Erdem, "Bu nedenle biraz heyecanlıyım son yılım olduğu için ona göre davranmaya çalışacağım. Okulda arkadaşlarımızla artık hasret gidereceğiz, yapacak bire şey yok. Arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize çok büyük bir özlem yaşıyorduk ama açıkça söyleyeyim özlemediğimiz tek şey ders işlemek. Ama bu sene güzel bir şekilde çalışmamız ve üniversite sınavına hazırlanmamız gerekiyor." dedi.

"İlk defa İmam Hatip okulunda okuyacağım, biraz farklı hissediyorum"

Yaptığı tercih sonucu İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleştiğini, ilk defa Kur'an ve Arapça dersi alacağı için de çok heyecanlı olduğunu ifade eden Pelde Aydın ise, "İlk defa bir İmam Hatip okulunda okuyacağım, biraz farklı hissediyorum. Arapça ve Kur'an derslerini ilk defa göreceğim ama yeni arkadaşlarda tanıyacağım. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Buranın proje okulu olması da farklı bir avantaj sağlıyor, buraya geldiğim için mutluyum." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.