Mirac, bütün insanlık için büyük bir hikmet barındırmaktadır

Mirac, bütün insanlık için büyük bir hikmet barındırmaktadır

Mustazaflar Cemiyeti, Mirac hadisesi ile ilgili mesajında, Hazreti Muhammed ve O'na inananların büyük bir muhasara altında olduğu bir dönemde vuku bulan Mirac'ın, bütün insanlık için büyük bir hikmet barındırdığını belirtti.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, İsra ve Mirac hadisesi ile ilgili mesaj yayımladı.

Hazreti Muhammed ve O'na inananların büyük bir muhasara altında olduğu bir dönemde vuku bulan Mirac'ın, bütün insanlık için büyük bir hikmet barındırdığı belirtilen mesajda, "İslam ümmetinin büyük bir zulüm altında inlediği bugünlerden çıkış için bizler de Mirac'ın hakikati ile kuşanmalıyız." denildi.

"Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." (İsra/1) ayetiyle başlayan mesajda, "İsra ve Mirac hadisesinin gerçekleştiği Recep ayının 27'nci gecesine bizleri ulaştıran Allah'a hamdolsun. Rabbimiz, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu geceden bihakkın feyizlenmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin…" temennisinde bulunuldu.

"İsra-Mirac'ın ümmete sunduğu hikmeti anlamalı ve ona sarılmalıyız"

Mirac'ın ilahi yolculuk ile yücelere yükseliş ile gelen bir müjde olduğu kaydedilen açıklamada, "Hazreti Muhammed aleyhi salat-u vessalam ve O'na inananların büyük bir muhasara altında olduğu bir dönemde vuku bulan Mirac, bütün insanlık için büyük bir hikmet barındırmaktadır. İslam ümmetinin büyük bir zulüm altında inlediği bugünlerden çıkış için bizler de Mirac'ın hakikati ile kuşanmalıyız. İsra-Mirac'ın ümmete sunduğu hikmeti anlamalı ve ona sarılmalıyız." ifadelerine yer verildi.

"Başta, Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere işgal altındaki tüm İslam beldelerinin hürriyeti için münacatta bulunmalıyız"

"Leyle-i Mirac, ikinci bir Leyle-i Kadir hükmündedir. Bu gece yapılan ibadetlerin bereketi birden bine çıkar. Bu hakikat ile hem ferdi hem ailevi olarak program yapmanın yanı sıra toplumsal olarak yapılan müşterek programlara da katılıp Allah'a yönelmeliyiz. Biri binler eden bu gecenin feyzinde yararlanmalıyız. İkame edeceğimiz namaz ile miraca çıkmalı, Kur'an tilaveti ile kemale ulaşmak için çabalamalıyız." denilen açıklama şöyle devam etti:

"Bu mübarek gece münasebeti ile ellerimizi tüm içtenliğimizle rabbimize açmalı ve İslam ümmetinin içinde bulunduğu kötü durumdan çıkması için dua etmeliyiz. Başta, Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere işgal altındaki tüm İslam beldelerinin hürriyeti için münacatta bulunmalıyız. Bir kez daha tüm Müslüman kardeşlerimizin 'Mirac Gecesi'ni tebrik ediyor ve azami derecede nasiplenmeyi temenni ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.