Miraç olayı insanların imanını ortaya çıkarır

Miraç olayı insanların imanını ortaya çıkarır

Miraç Gecesinin Müslümanlar için bir fırsat niteliğinde olduğunu belirten İTTİHAD Üyesi Molla Vahdettin, Miraç olayının insanların imanının ortaya çıkmasına bir vesile olduğunu söyledi.

Miraç Gecesi gibi önemli gün ve gecelerin Müslümanlar için kurtuluş kapısı hükmünde olduğunu vurgulayan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Vahdettin Kaya,  Miraç olayında yaşanan mucizelerin insanların gerçek imanını ortaya çıkardığını ifade etti.

“Namazın terk edilişi kişiyi cehenneme sürükler”

Miraç’ta Allah Teâlâ’nın Hz. Muhammed’e (sav) bazı hediyeler verdiğini ifade eden Molla Vahdettin Kaya, “Bunların başında dinimizin temeli olan 5 vakit namaz geliyor. Bu yüzden Namaz Müminin miracıdır. 5 vakit namaz İslam’da çok ehemmiyet arz ediyor. Bir mümin kesinlikle namazını kaçırmamalıdır. İmkânları ölçüsünde unutmamaksızın kesinlikle namazı bırakmamalıdır. Çünkü namazın terk edilişi kişinin cehenneme sürüklenmesine neden olur. Kuran-ı Kerim’de ‘Bazı insanlar gelip namazın hakkını vermediler. Kendi istek ve arzusuna uydular. Bunlar ileride cehenneme gidecekler’ diyor. Bazı ayetlerde ise ‘Cehennem ehli onlara sizin burada ne işiniz var’ diyecekler. Onlar da ‘Biz namaz kılanlardan değildik’ diyecekler.” ayeti kerimelerden misal vererek Miraç’ta emredilen namazın Müslümanlar için ehemmiyetine vurgu yaptı.

“Miraç insanların imanını ortaya çıkarır”

Miraç olayının açıklandığında birçok insanın ikilemde kaldığını ve bazı Müslümanların dahi bu mucize karşısında olayı aklen değerlendirdikleri için yanlışa düşme ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Molla Vadettin Kaya, peygamberimizin Miraç olayını dile getirdiğinde Ümmü Hani’nin Resulullah’a (sav)  ‘Ya Resullulah bunu anlatma’ dediğini hatırlattı.

Molla Vahdettin Kaya, “Bazı Müslümanlar buna karşı gevşek davranıyorlar. Müşrikler de buna seviniyorlar. Hz.Ebubekir’in Sıddıkiyeti de buradan ortaya çıkıyor. Ona durumu anlattıklarında oda hemen buna inanıyor. Tabi Allah’ın kudretinden şüphesi olanları ayrı tutuyoruz. Biz Miracı imanı deneme olarak görüyoruz. Bu tür olaylarda insanlar kendi imanlarını ortaya çıkarır.” ifadelerini kullandı.

“Miraç olayı bir ayettir ayeti inkâr eden mürted olur”

Miraç olayının hem beden hem de ruhen olduğunu vurgulayan Molla Vahdettin Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı filozoflar olayın sadece ruhen olduğunu iddia ediyorlar. Eğer bu olay ruhen olmuş olsaydı Peygamber Efendimiz olayı tam olarak anlatamazdı. Müşrikler buna inanmıyor. Peygamberimiz de Allah’ın yardımıyla bu olayı ispat ediyor. Peygamberimiz yoldan gelen kafilelerin olduğunu söylüyor. Müşrikler de bu kafileler geldiği zaman onlara soruyor. Kafileler de bu olayı doğruluyor. Söylenilen her şey doğru çıkıyor. Biz Miraç olayına tamamıyla inanıyoruz.”

“Namaz bu gece geldi namaza dikkat edilmelidir”

Miraç günü Müslümanlara hediye olarak gelen hediyelerden de bahseden Molla Vahdettin Kaya, bu hediyelerin Bakara Suresinin son 2 ayeti olan Amenne Resulü ve 5 vakit namaz ile şirk koşmayan Müslümanların af edileceği müjdesi olduğunu söyledi.

Molla Vadettin Kaya son olarak şunları söyledi: “Bu gece de fazla namaz kılmalıyız. Kaza namazları varsa onları kılmak lazım. Kaza namazları yoksa da ibadet, dua ve sıla-i rahim yapılmalıdır. Bu gecede çokça dua edilmelidir. İslam âleminin bu zulüm ve vahşetten kurtulması için dualar edilmelidir. Bu geceyi gaflet ile geçirmemeliyiz. Çoğu insan namazlarda gevşeklik yapar. Namaza çok dikkat edilmelidir. Çünkü namaz bu gece de gelmiştir. Teheccüt ve sünnet namazları da kılınmalıdır. Bu geceye özel ibadet yoktur. Biz elimizden geldiği kadar ibadet etmeli ve namaza dikkat etmeliyiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler