Miroğlu’ndan TEOG birincilerine kitap hediyesi foto

Miroğlu’ndan TEOG birincilerine kitap hediyesi foto

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Nusaybin’de TEOG sınavında Türkiye birincisi olan öğrencilere kitap hediye etti.

Mardin’in Nusaybin ilçesini ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer alan öğrencilere kitap hediye etti.

İlçeye gelen Miroğlu’nu AK parti Nusaybin ilçe Başkanı Mehmet Latif ve beraberindeki heyet karşıladı. Karşılamadan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen Miroğlu, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı.

Daha sonra TEOG sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Aslan Baran Tanhan, Ömer Demirkısan, Zeynep Aslan, Neva Akburak, Emre Göler ve Delal Özel ve aileleriyle bir araya geldi. Öğrencileri tebrik eden Miroğlu, çok zor şartlarda bu başarıyı elde ettiği için gurur duyduklarını belirtti.

Nusaybin'de yaşanan bir takım acı olaylar nedeniyle şartların daha da zorlaştığını kaydeden Miroğlu: "Siz bu şartları ötelediniz ve Mardin'i hatta ülkemizi sevdirecek bir başarıya imza attınız. Sizleri yürekten kutluyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Öğrencileri ve ailelerini tek tek tebrik eden Miroğlu, öğrencilere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından baskısı yapılan Ahmed-i Hani'nin ünlü bir aşk destanını anlattığı Mem û Zîn ile Rus Yazar Tolstoy'un Savaş ve Barış kitabını hediye etti.

Öğrencileri çok okumaları tavsiyelerinde bulunan Miroğlu, "Neden Mem û Zîn'i seçtim? Şöyle düşündüm, dedim ki bizim anlatılmamış sevdalara, sevgiye dayalı hikâyelere ihtiyacımız var. Mem û Zîn bunlardan biridir. Yazarı Ahmed-i Hani Kürt Edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Bu kitabın devletimizin ilgili bakanlığı tarafından bastırılması gerçekten çok zahmetli oldu. Bölge insanı Kürtçe bir kitap okuyabilmek için çok büyük acılar çekti. Şimdi geriye dönüp baktığımız zaman acaba Mem û Zîn'in bir baskısı için bu kadar çatışma bu kadar kavgaya gerek var mıydı diye insan kendi kendine soruyor. Herhalde gerek yoktu. Bu kavgalar olmadan da Mem û Zîn'i basıp okuyabilirdik." ifadelerini kullandı.

Miroğlu, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’den ilçenin eğitim durumu ve sorunları hakkında bilgi aldı.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.