Mısır halkından devrimi tamamlama direnişi: 20 ölü

Mısır halkından devrimi tamamlama direnişi: 20 ölü

Mısır halkı, diktatör Hüsnü Mübarek'in devrildiği 25 Ocak Devrimini tamamlamak amacıyla, sürecin 3. yıldönümünde sokaklara döküldü; 20 kişi katledildi onlarca da yaralı var.

KAHİRE- Mısır devriminin 3. Yıl dönümü olan  25 Ocak  günü nedeniyle,  Mısır  halkı,  yarım kalmış devrimlerini tamamlamak amacıyla sokaklara döküldü. Gösterilerin artması sonucu, darbeci yönetim güçlerinin açtığı ateş sonucunda  20’den fazla kişinin katledildiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

Mısır Ulusal Hareketinin  ‘Tüm özgür Mısır halkını, sokaklara dökülmeye davet ediyoruz’ çağrısı  üzerine sokaklara dökülen Mısır halkının,  meşru lider  Muhammed  Mursi’nin  3 Temmuz’da  darbe ile devrilmesini kınamak amacıyla  sokaklara döküldü.

 

Birçok ilde  yüzbinlerin katıldığı gösterilerde, darbeci  cunta polisinin  göstericilere  acımasız bir tarzda müdahalede bulunduğu ve dünden bu yana  yaklaşık 300 göstericiyi tutukladığı öğrenildi.

 

“Darbe karşıtları da meydanlarda olacak”

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan-ı Müslimin)  başta olmak üzere  Mısır’da  darbe yönetimine karşı  mücadele eden,  Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Ulusal İttifakı, 6 Nisan Hareketi, Mısır Devrimcileri Birliği, Ahrar Hareketi, Devrimcilerin Yolu Cephesi, Sosyalist Devrimciler, Güçlü Mısır, Vasat Partisi ve  Mısır el-Hurriye Partisi  adlı kuruluşlar  da,  halktan mevcut rejime karşı protesto gösterileri için meydanlarda toplanmalarını istedi.

 

Selefiler katılmıyor

Hem Darbe karşıtı ve hem de yanlısı bütün grupların meydanlarda olacağı 25 Ocak'ta, Selefilerin  oluşturduğu  Nur Partisi  ve  Mısır Sosyal Demokrat Partisinin  kutlamaları boykot kararı aldığı öğrenildi.

 

Nur Partisi milletvekillerinden Salah Abdulmabud, "30 Haziran'dan bu yana partimizin tutumu kan akmaması için meydanlara inmemekten yanadır." şeklinde konuştu.

 

Mısır Sosyal Demokrat Partisi liderlerinden Basim Kamil de,"Partimiz,  o gün olacak çatışmalardan uzak durmak için 25 Ocak devrimi kutlamalarına katılmayacak. 25 Ocak devriminde şehit olanların ailelerini ziyaret etmekle yetineceğiz."  ifadelerini kullandı.  ( Fatih Çetin İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.