Mısır'a yeni kukla hükümet!

Mısır'a yeni kukla hükümet!

Mısır'da hükümeti kurmakla görevlendirilen İbrahim Mihlib, yeni hükümeti kurma çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen, Hazım el-Biblavi hükümetinde İskan Bakanı olan İbrahim Mihlib, yeni hükümet kurma çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Mihlib, başkent Kahire'deki hükümet binasından ayrıldığı sırada basına yaptığı açıklamada, "Yeni hükümeti kurma çalışmaları tamamlandı" dedi.

Yeni hükümetin ne zaman yemin ederek göreve başlayacağı hakkında bir bilgi vermeyen Mihlib, "Mısır'ın yeniden inşa sürecinden geçtiğini ve bu süreçte herkesin dayanışma içinde olması gerektiğini" ifade etti.

Meclis kaynaklarına göre, Mihlib'in 17 eski bakanın yeni hükümette de görevini sürdürmesine karar verdiği, hükümetin yarın yemin ederek göreve başlayacağı belirtildi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mihlib, daha önce yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanlığı gibi kilit bakanlıklar, cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek" demişti.

İskan Bakanı İbrahim Mihlib, geçen Salı günü, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.