Mısır'daki idam cezaları Kocaeli'de protesto edildi

Mısır'daki idam cezaları Kocaeli'de protesto edildi

Kocaeli'de Çeşitli STK temsilcileri Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) öncülüğünde Mısır daki idam kararlarını kınamak ve dünya Kudüs gününde Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için basın açıklaması yaptı.

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği KİHMED, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarını protesto ederek, Mısır yönetimine mektup gönderdi.

İzmit Merkez Postanesi önünde yapılan protestoya KİHMED yönetimi ve İzmit’te faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcileri katıldı. “defol sisi, seninleyiz Mursi” sloganları atan grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sabahattin Yamak Dünya Kudüs Gününde Siyonizm’i kınamak ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için böyle açıklamayı gerekli bulduklarını söyledi. Yamak, Mısır cuntasının vermiş olduğu idam kararlarının durdurulması için ilgili makamlara mektuplar yolladıklarının ifade etti.

Mısır’ın kaderiyle oynayan yabancı güçlerin değil, Mısır halkının öz iradesinin belirleyici olmasını beklediklerini söyleyen Yamak, “Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizin, El-Ezher gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliği yapan, hala fikir dünyamızı besleyen büyük mütefekkirler yetiştirmiş Mısır’ın idarecisi olarak, bir zamanlar ülkenizde misafir ettiğiniz Mustafa Sabri Efendilerin, Mehmet Akiflerin mirasçısı, bir ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağınızı ümit ediyoruz.” dedi.

İdam kararlarının uygulanmasının Mısır’da bir kargaşaya yol açacağını belirten Yamak, “İnsanlık tarihi göstermiştir ki, halkların iradesini hiçe sayarak zorbalığa başvuran iradeciler, asla umdukları sonuca ulaşamamışlar ve hüsrana uğramışlardır. Bugün kazanmış gibi görünebilirsiniz ama Allah’ın da bir hesabı vardır ve bu hesabın sizi nerede ve nasıl yakalayacağını asla bilemezsiniz. Eğer Musa’nın (AS) kıssasından ibret almazsanız, Firavun’un akıbetine uğramaktan nasıl kurtulamayacaksınız? Bugün şerde birleştiğiniz, kirli ittifaklar içine girdiğiniz dostlarınız, sizi Allah’ın azabından da koruyabilecekler mi? Mısır’ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasından sonra STK temsilcileri, postaneye giderek Mısır yönetimine mektup gönderdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.