Mısır'daki idam kararına bir tepki de Rize'li öğrencilerden

Mısır'daki idam kararına bir tepki de Rize'li öğrencilerden

Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin darbe sonucu indirilmesinden sonra hukuksuz yere yapılan göz altlarla gelişen süreçte, 529 Müslümanın idamına karar verilmesine, Rize2deki Üniversite öğrencileri tepki göstererek kınadılar.

RİZE- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, Mısır’da  hukuksuz yere 529 kişiye çıkarılan idam kararına tepkilerini dile getirdiler.

 

Müslümanların  idam kararına ciddi anlamda tepki göstererek sokaklara inmesi gerektiğini söyleyen Tayfun Yağcı, “Müslümanlar olarak bizler ne doğuyu ne batıyı tanıyoruz. Batıdan hala irfan, hikmet bekliyoruz. Bu yanlış bir şey. Batı’dan, Avrupa’dan ve Türkiye’deki gezicilerden bir şey beklememize gerek yok. Biz üzerimize düşen görevleri yapmalıyız, bunu lafla değil icraat ile yapmalıyız.” dedi.

 

Neslihan Ertürk,adlı öğrenci de, “Paylaşım sitelerini Müslüman kardeşlerimizin uyanmasına vesile olacak şekilde kullanmalıyız. Yaptığımız paylaşımları, sadece duvarımızda beğenilerin çoğalması için kullanmamalıyız. ” çağrısıyla  inananları bu konuya duyarlı  olmaya davet etti.

 

Hüseyin Ertaş da, “Yapabileceğimiz tek bir şey var, kendi özümüze geri dönmek, öz bilincimizi kazanmak olmalı. Bunca Müslümanların gördüğü işkence, zulmün nedeni bizlerden kaynaklanıyor. Bizlerin birlik olmamamız, kaynaklanan durumun temel nedenidir.” söyledi.

 

Merve Meral Ökten, “ Yapılan bu adaletsizlik ve hukuksuzluğun tek çözümü vardır. Bir olmaktır. Birlik olmasak duvardaki eksik tuğla gibi dururuz.” Şeklinde düşüncelerini dile getirdi.   (İlyas Tunç-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.