Mısır'daki idam kararları protesto edildi

Mısır'daki idam kararları protesto edildi

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu, Mısır'daki cunta yönetiminin 529 kişiye verdiği idam kararını kınadı.

KAYSERİ - Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu ile platforma destek veren bir çok dernek, Mısır’daki cunta yönetiminin 529 kişiye verdiği idam kararını kınadı.

 

Protesto eylemine aralarında; Kayseri Umut Der, Hilal Der, Erdemli Aile ve Nesil Derneği, İlim Hikmet Vakfı, İHH Derneği, Ensar Vakfı, İslami Araştırma Enstitüsü Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyeti Hareketi, Kim Der, Kuder, Mirac Derneği ve Ribat Eğitim Vakfı’nın da bulunduğu bir çok destek verdi. Ellerinde ‘529 Kardeşine Sahip Çık’ şeklinde pankartlar taşıyan topluluk sık sık tekbir getirdi.

 

"Bu alçakça karar, bir tiyatrodan farksızdır"

Platform adına basın açıklamasını yapan Erdal Ergenç, "Müslüman Kayseri halkı olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıları, bir tiyatrodan farksız ve uygulanamayacak bu idam karlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerini alemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

 

"Zillete direneceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz"

Müslümanlara karşı alınan idam kararını ve cunta yönetiminin saldırılarını  lanetlediklerini ifade eden Ergenç, “Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleri ile darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti-boyun eğmeye tercih eden ve her zaman zillete direneceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde, zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Platform sözcüsü Erdal Ergenç, sözlerine şöyle devam etti: "Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bu güne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit tutmasını diliyoruz. Kayseri’deki Müslümanlar olarak Mısır’da askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.”dedi.

 

Platform üyeleri, basın açıklamasının sonunda yapılan duanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (Fatih Gültekin- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.