MİT'ten Suriye'de operasyon

MİT'ten Suriye'de operasyon

Afrin bölgesinde icra edilen Zeytindalı Harekâtı'nda 2 askerin hayatını kaybettiği saldırıya karışan 9 PKK'li MİT tarafından Suriye'de yapılan operasyonla yakalandı.

Hatay Valiliği, Afrin bölgesinde icra edilen Zeytindalı Harekâtı'nın 4'üncü günü 2 askerin hayatını kaybettiği saldırıya karıştığı 9 PKK'linin, MİT tarafından Suriye'de yapılan operasyonla yakalandığını duyurdu.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, 03 Eylül 2018 tarihinde Suriye/Afrin Raco beldesinde Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimleri tarafından, Suriye uyruklu M.C. isimli şahsın PYD/YPG üyesi olduğu tespit edildiği belirtilerek şahsın, 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde "Asayiş Yapılanması" içinde görev aldığını, Zeytindalı Harekâtı öncesi ve sonrasında istihbarat toplama faaliyetlerinde bulunduğunu itiraf ettiği kaydedildi.

Açıklamada şahsın, Afrin bölgesinde icra edilen Zeytindalı Harekâtı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde Ömeruşağı Köyü bölgesindeki operasyonda görevli P. Ütğm. Oğuz Kaan Usta ve P. Uzm. Çvş. Mehmet Muratdağı'nın hayatını kaybettiği ve naaşlarının kaçırılması olayına karışan PKK'lilerin ismini verdiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, bu ifade doğrultusunda gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler ile diğer 5 PKK'li de olmak üzere olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubunun Afrin'de yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada son olarak, 9 PKK'linin İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Adli Makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere Suriye/Afrin'de görev yapan MİT ve Jandarma birimlerinin yürüttüğü operasyon ile Hatay'a getirildiği, İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının bitimine müteakip Adli Makamlara teslim edileceği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.