Molla Beşir Şimşek: Zekâtlarımızla depremzede ve muhtaç kardeşlerimize sahip çıkmalıyız

Molla Beşir Şimşek: Zekâtlarımızla depremzede ve muhtaç kardeşlerimize sahip çıkmalıyız

Müslümanların zekâtlarını hakkıyla vermesi gerektiğini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Ramazan ayında her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç sahiplerinin hatırlanıp yardım elinin uzatılması gerektiğine işaret etti.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şimşek, Ramazan ayı içerisinde İslam’ın beş önemli şartlarından biri olan zekât ibadetinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Zekâtın mahiyeti ve önemi hakkında İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Şimşek, "Ülkemizde muhacir olanlar ve deprem sebebiyle her şeyini kaybetmiş, bizlere misafir olmuş, kardeşlerimize zekâtlarımızla, sadakalarımızla, infaklarımızla sahip çıkmalıyız." dedi.


"Ramazan ayı Müslümanların birbirine sahip çıkma ayıdır"

Ramazan ayı, oruç, ibadet, Kur'an, tövbe, maneviyat, Allah'a yaklaşmanın en fazla kolaylaştığı bir ay olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Ramazan, mali olarak bir ibadet, yardımlaşma, dayanışma, zekât, fitre, sadaka, infak Müslümanların birbirine sahip çıkma ayıdır. Aramızda dışarıdan gelen bu kadar muhacir varken ve deprem sebebiyle her şeyini kaybetmiş kardeşlerimiz bizlere misafir olmuşken böyle bir mübarek zaman diliminde her zamankinden daha çok zekâtlarımızla, sadakalarımızla Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Dayanışma ruhunu daha çok güçlendirmeliyiz." diye belirtti.

"Ramazan ayında yapılan her türlü hayır ve hasenatın hesabı bin kat daha fazladır"

Bu zor zamanlarda Müslümanların zekâtlarını en iyi şekilde vermenin gayreti içerisinde olmaları gerektiğine dikkat çeken Şimşek, "Acaba şu zekâtı nasıl az verebilirim? fetvalarının peşine düşmeyelim. Fitrelerimiz, infaklarımız için de aynı şekilde davranmalıyız. Ramazan ayında yapılan her türlü hayır ve hasenatın hesabı bin kat daha fazladır. Kadir gecelerini aradığımız bu son günlerin içerisindeyiz. Böylesi zamanlarda sadakalara ağırlık verelim, yardımlaşma ruhumuzun daha da artması gerekiyor. Yarın bir daha bu günleri görmeyebiliriz. Bu nedenle Müslüman kardeşlerimize sahip çıkalım." çağrısında bulundu.

"Zekât sizin değil Allah'ın malıdır"

Zekâtın Allah'ın malı olduğunu dolayısıyla fakir, muhtaçlara verilmesi gereken bir mal olduğunu ifade eden Şimşek, "Zekât ibadetinin pek çok hikmetleri vardır. Malı temizlediği gibi onu korur, bizleri her türlü kötülüklerden, kötü ahlaktan muhafaza eder. Bencillik ve cimrilik Allah'ın sevmediği bir ahlaktır. Malımızı temizlediği ve bizi kötülüklerden koruduğuyla ilgili ayet ve hadisler mevcuttur. Her hâlükârda bir ibadettir ve ibadet, içinde sadece fayda olan bir şeydir. Zekât ibadetini de bu şekilde düşünmek ve cimrilikten kendimizi korumamız gerekiyor." uyarısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.