Molla Sahap Korkutata: “Kur’an Kadir gecesi inmiştir ama geceye değil mü’minlere inmiştir”

Molla Sahap Korkutata: “Kur’an Kadir gecesi inmiştir ama geceye değil mü’minlere inmiştir”

Müslümanlar başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının son on günü içinde, gecelerin en faziletlisi olan Kadir gecesini aramaya başladılar.

Kadir gecesini arama, bu hayırlı geceye ulaşma ve ihya etme noktasında müminlerin yapması gerekenler noktasında İTTİHAD-UL ULEMA üyesi, Bingöl İlim İrfan Medresesi Baş müderrisi Molla Sahap Korkutata açıklamalarda bulundu.

“Allah bu ümmeti yüceltmek için faziletli günler ve geceler bahşetmiştir”

Molla Sahap Korkutata açıklamasında; “Allah’u Teâlâ bu ümmeti yüceltmek ve kusurlarını affetmek için İslam âlemine çok faziletli günleri bahşetmiştir. Kuran vermiş, peygamber vermiş, cuma günü, bayram günü, kadir gecesi, miraç gecesini ve bunun gibi birçok günler ve geceler bahşetmiştir.” dedi.

“Kadir gecesi esasında Kur’an gecesidir

Kadir gecesinin Kuran gecesi olduğunu söyleyen Korkutata; “Kadir gecesi esasında bir Kur’an gecesidir. Ondan dolayı bin aydan daha hayırlı olmuştur. Bu müjdeden sonra ümmetin yıldızları olan sahabe çok rahatladı ve sevindi. Bildiler ki Ramazan ayını ihya edip kadir gecesine ulaşırlarsa diğer ümmetlerden daha faziletli olurlar. Kadir gecesini ararsak bulmaya çalışırsak şayet bulamasak bile sevabını alırız. Resulullah’ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurduğu gibi ‘biz bütün ümmetlerden sonra geldik ama fazilet bakımından öndeyiz.’ diyerek bu ümmetin faziletini belirtmiştir.” dedi.

“Kur’an gece inmiştir ama geceye değil bize inmiştir”

Kur’an’ın geceye değil Müslümanlara indiğini vurgulayan Korkutata; “Kadir gecesi Kuran gecesidir. Kadir gecesinde inen Kuran o zamanı faziletli kılmıştır. Fakat geceye inmemiştir. Kuran o gece indiği için geceyi kıymetli ve faziletli kıldı. Müslümanlara çağrım şudur ki; bu gecede mutlaka ve mutlaka Kur’an’ın muhasebesini ve tefekkürünü yapalım. Kuran bu gece indi ve bu gece Kur’an’la fazilet buldu. Peki, biz bu Kur’an’ın neresindeyiz? Yakınında mıyız uzağında mıyız? Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ashabına hitap ederken ‘ya ehli Kur’an’ diye hitap ederdi. Yani ey Kur’an ehli diye hitap ederdi. Biz de bu gece Kur’an’ı tefekkür edelim. Kur’an’la bağdaşıyor muyuz, Kur’an’la uyumlu muyuz? Bu tefekkür ile bir dua edelim ve en güzel şekilde ihya etmiş oluruz.” ifadelerinde yer verdi.

“Kadir gecesindeki tefekkür zikirden çok çok daha faziletlidir”

Kadir gecesinde yapılacak olan tefekkürün önemi hakkında da konuşan Korkutata; “Kadir gecesindeki tefekkür, zikirden çok daha faziletlidir. Onu için Allah Kur’an’da çokça mütefekkirin kelimesini kullanmıştır. Bizler Kadir gecesini Kur’an hatırına kucaklayalım. Kur’an’ı hayatımıza taşıyalım. Kadir gecesinde inen Kur’an, gece için değil bizim için indi. Tefekkür edersek bin aydan fazla fazilet kazanırız.” dedi.

“Geceyi görmesek de faziletinden pay alırız”

Kadir gecesinde illaki bir emarenin görülmesi şart değildir diyen Korkutata ümitvar olmak gerektiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi; “İnsanın şevkini kıran bir durum vardır; derler ki o geceyi görmek lazım. Bu durum Müslümanın ibadet zevkini ve şevkini kırar. Kadir gecesinin sevabına nail olmak için illa ‘görmek lazım’ demek yanlıştır. Siz Ramazan ayını güzle bir şekilde ihya ederseniz. Özellikle bu son on gününü Kur’an tefekkürü ile değerlendirirseniz Kadir gecesini görmeden o sevaba ulaşacaksınız. Bazı insanlara Allah gösterir, belki ehil değillerdi görürler ama payidar olmayabilirler. Nasıl ki Resulullah’ı her gören iman etmedi ve istifade etmedi. Kadir gecesini görmesek de her geceyi ibadetle geçirelim. Denk gelmiş olmamız fazilet kazanmamıza yeterlidir. Bu gecede özellikle Kur’an’ı tefekkür etmek lazım, Kuranı yaşıyor muyuz yaşamıyor muyuz? Kadir gecesi hatırına Ramazan ayı boyunca Kur’an üzerinde tefekkür edelim. Kur’an bizim için inmiştir. Allah’ın izniyle biz onunla kemaliyeti ve saadeti bulacağız. Allah kabul eylesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
https://youtu.be/Ead0iJfRv9Y

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.