Molotofçu mu muhabir mi?

Molotofçu mu muhabir mi?

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde dün çıkan olaylar sırasında çekim yaparken darp edildiği iddia edilen muhabirin, molotof hazırlarken halk tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

Şehitlik Mahallesinde dün DBP/ PKK'lilerin iftar saatinde İhya Der'e yaptığı bombalı saldırıdan sonra başlayan olaylar sırasında, Gün TV'de muhabir olarak çalıştığı ileri sürülen Dilan O.'nun molotof hazırlarken halk tarafından yakalandığı iddia edildi.

PKK/DBP'ye yakın medyada, hakkında çekim yaparken fotoğraf makinesine el konulmak istendiği şeklinde haber yapılan Dilan O.'nun gece saatlerinde Şehitlik Mahallesindeki Özgür Yurttaş Derneğinin önünde 10-15 kişilik bir grupla molotof hazırladığı öne sürüldü.

Özgür Yurttaş Derneği önünde molotof hazırlayan 10-15 kişilik bir grubun halk tarafından yakalandığını ve dövüldüğünü ifade eden bir görgü tanığı olayı şöyle anlattı: "Gece geç saatlerdi. Olaylar yer yer devam ediyordu. O sıralarda halktan birileri, Özgür Yurttaş Derneğinin önünde bir grubun toplandığını ve molotof kokteyl hazırladıklarını söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar derneğe yöneldi. Ben de merakıma yenilerek kalabalığı takip ettim. Olay yerine geldiğimizde militan elbisesi giymiş 10-15 kişinin molotof hazırladığını gördüm. Bunların yüzleri kapalıydı ve militan elbisesi giymişlerdi. Vatandaşlar bunların yüzlerini açtı. Bunların çoğunun kız olduğunu gördük. Bunlar çantalarına molotof doldurmuşlardı."

Kameralara takılan görüntülerde de gazeteci olduğu iddia edilen bayanların ellerinde foto ve kamara yerine demir sopalar olduğu görülüyor. Yüzleri kapalı olan eylemci gazetecilerin! ellerindeki demir sopalarla İhya Der gönüllülerine saldırdıkları görülüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler