MSB, Irak'ın Kuzeyinde çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

MSB, Irak'ın Kuzeyinde çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında PKK'liler ile çıkan çatışmada 2 asker hayatını kaybetti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamanın devamında, "Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetler ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz." denildi.

Askerlerin künyeleri ile ilgili yapılan bilgilendirmede ise hayatını kaybedenlerin Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Muharrebe Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan olduğu kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler