Mucizevi doktor balıklar

Mucizevi doktor balıklar

Yaz mevsiminde 36-37 derece sıcaklıkta bulundurduğu balıklarla bir çok hastalığa mucizevi bir çözüm sunan Kangal Balıklı Göl, ilmi ve tıbbi bir mucize olarak "Sedef Hastalığı"nı tedavi etmesiyle vatandaşların ilgi odağı oluyor.

SİVAS - Sivas'ın Kangal ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Balıklı Çermik, özellikle sedef hastalığını tedavi edici özelliğiyle vatandaşların ilgi odağı oluyor.

 

Türkiye'deki termal kaplıcalar içerisinde kendine özgü bir yeri olan Balıklı Çermik, ilmi ve tıbbi bir mucize olarak "Sedef Hastalığı"nı tedavi edici özelliğiyle dikkat çekiyor.

 

Sedef Hastalığı'na farklı bir çözüm

Edinilen bilgilere göre Balıklı Çermik'in önemi, suyun kimyasal özelliklerinden ve içinde yaşayan balıklardan ileri geldiği belirtiliyor. Kaplıca suyunda en büyüğü 10 santimetre boyunda olan binlerce küçük balık yaşıyor. Balıkların insan vücuduna saldırırcasına gelmeleri iyileştirme ümidini daha da artırmaktadır. Balıklar havuza girenlerin sivilce ve yara kabuklarını yiyerek, deriye kaplıca suyunun temasını artırıyor. Tahriş olmuş durumdaki veya herhangi bir enfeksiyonla oluşmuş cilt dokusundaki yaraları, egzama, sivilceler ve sedef hastalığı oluşumları; 2-10 santimetre büyüklüğündeki Cyprinide (Sazangiller familyasından), Beni Balığı ve Yağlı Balık türündeki balıklar tarafından iyileştirilerek ciltteki izler kayboluyor.

 

Bu balıklar insan bedenine yatkın!

Kaplıcada ilk kez yıkananlar ellerinde olmadan tarifi mümkün olmayan bir ürperti yaşıyor. Çünkü suya girer girmez, ince, kahverengi, gri, bej rengindeki sazan ve kaya balığı türü balıkların hastanın etrafında dolaşmaya ve ciltte hastalık belirtisi olan yerleri temizlemeye başladıklarını görürler.

 

Dişleri olmayan bu balıkların 36-37 derece sıcaklıktaki suyun yumuşatmış olduğu kabarık yara kabuklarını yavaş ağız (dudak) hareketleriyle acıtmadan ve kanatmadan kopararak cilt pürüzsüz hale gelinceye kadar temizlediği belirtiliyor. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.