​Müftü Işıldar: Bu gecede evlerimizi mescide çevirelim

​Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, bu gece idrak edilecek Regaip gecesinde bolca dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının habercisi olan üç aylar (Recep, Şaban, Ramazan) geçen hafta başlamıştı. Recep ayı içerisinde bulunan Regaip Gecesi ise bu gece idrak edilecek.

Üç aylar ile bu gece idrak edilecek Regaip Gecesi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, idrak edilen 3 aylarda ibadetlere daha çok yoğunlaşması gerektiğini ve bu gece idrak edilecek Regaip gecesinde bolca dua yapılması tavsiyesinde bulundu.

"Bu ve bunun gibi geceler aslında Ramazan ayına ve Kadir Gecesine hazırlıktır"

Regaip Gecesinin "rağbet" kelimesinden geldiğini kaydeden Müftü Işıldar, "Üç ayların başlangıcı olan bu gecede manevi dünyamızı tekrar gözden geçirmemiz ve muhasebesini yapmamız gerekir. Bu ve bunun gibi geceler aslında Ramazan ayına ve Kadir Gecesine hazırlıktır. Manevi hayatımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) üç aylara girildiğinde ibadetlere daha çok önem veriyordu ve şöyle dua ediyordu. ‘Allah’ın Recep ve Şaban ayını bizler için bereketli kıl ve bizleri Ramazan’a ulaştır.’ Allah (Celle Celaluhu) kulunu bağışlamak için iyi bir davranış yapmasını bekler ve onu bağışlamak ister. 3 aylarda varsa kaza orucu yoksa sünnet orucunu tutalım. Özellikle farz namazlarda kazamız varsa kaza etmemiz gerekir. Allah’ın bizlere bahşettiği maddi imkanları infak, sadaka ve zekât verme gibi konularda daha çok duyarlı olalım. Çünkü bize bahşedilen imkanlar ebedi değil, geçicidir." dedi.

"Bu gecede bolca dua edelim"

Mübarek üç ayların ve içerisinde bulunan hayırlı gün ve gecelerin Allah’ın kendilerine bir lütfu olduğunu belirten Işıldar, şöyle devam etti:

Bu gecede Allah’a kulluk konusunda muhasebemizi tekrardan yapmamız gerekir. Ülkemize milletimize, aile efradımıza ve gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize bolca dua edelim. Çünkü yanı başımızda sınırda çadırlarla bulunan kardeşlerimiz dört gözle beklediğimiz yağmurun yağmasını istemiyor. Çünkü yağmur yağdığı gibi çamurun içerisinde kalacaklar. Bunları düşünerek, Allah’ın bizlere bahşettiği nimetleri fark edip ayrıca bunlar için de dua etmemiz gerekiyor ve verilen nimetler için şükretmemiz gerekiyor. Allah-u Teala bir ayeti kerimede ‘Eğer size verdiğim nimetlere şükrederseniz nimetimi artırırım. Eğer nimetlerimi görmezden gelir nankörlük ederseniz şunu iyi bilin ki azabım çok şiddetlidir.’ diye buyuruyor. Hem bireysel hayatta hem toplumsal hayatta bu kural geçerlidir. Onun için Rabbimizin bizlere bahşettiği nimetler için kendisine şükredelim ve bulunduğumuz bu salgın sürecinden kurtulmak için de ayrıca dua edelim.

"Kardeşlerimiz evlerini mescide çevirsin"

Regaip Gecesini Merkez Battalgazi ilçesi Kernek Camii’inde akşam ve yatsı namazları arasında Covid-19 kurallarına uyarak idrak edeceklerini belirten Işıldar, "Kardeşlerimizi idrar edeceğimiz programa katılmalarını bekliyoruz. İmkânı olmayıp gelemeyen kardeşlerimiz de aile fertleriyle evlerini mescide çevirerek bu mübarek geceyi idrak etmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.


​Müftü Işıldar: Bu gecede evlerimizi mescide çevirelim

​Müftü Işıldar: Bu gecede evlerimizi mescide çevirelim

​Müftü Işıldar: Bu gecede evlerimizi mescide çevirelim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.