Müftü ve ailesini yakmak istediler

Müftü ve ailesini yakmak istediler

Muş'un Varto ilçesinde korsan gösteri yapan PKK'lilerin ilçe müftülüğü ile bir Kur'an kursuna taş ve molotoflarla saldırdığı, olaylar sırasında müftülük binasındaki lojmanda kalan müftü ve ailesinin olası bir faciadan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

MUŞ – Edinilen bilgiye göre, Cuma günü Varto ilçe merkezinde korsan gösteri yapan PKK’li bir grup, polisle çatıştıktan sonra ilçe müftülüğü ile bir Kur’an kursuna taş ve molotoflarla saldırdı. Üç katlı müftülük binasına saldıran göstericiler, binanın üst katındaki lojmanda kalan ilçe müftüsü ile ailesine korku dolu anlar yaşattı. Müftülük binasının kapısını ağaç kütükleriyle kırmaya çalışan eylemciler, kapılar açılmayınca binanın camlarını kırmaya başladı. Ardından binaya Molotof atan PKK’liler polisin gelmesi ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Polis tarafından müftülük lojmanından  alınan müftü ve ailesi güvenli bir yere götürüldü. Saldırılarda müftü ile müftülüğe ait araçlarının yakıldığı öğrenildi.


Kur’an kursunu yakmaya çalıştılar
Çıkan olaylarda Varto merkezinde bulunan bir Kur’an kursuna da saldıran göstericiler iki katlı Kur’an kursu binasının tüm camlarını taşla kırdı. Bir grup gösterici ise birinci katı ateşe verdi. Binasının boş olması nedeniyle yangın diğer yerlere sıçramadan kendi kendine söndü.

 

Olayların Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle çatışma çıkan sokaklarda bulunan cami ve mescitlerde Cuma namazının kılınmadığı belirtildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.