Muhammed bebek dualarla uğurlandı

Muhammed bebek dualarla uğurlandı

Suriye'nin Tel Abyad kentinden PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine atılan havan mermisi ile hayatını kaybeden Muhammed bebek ile kamu görevlisi için Valilik tarafından tören düzenlendi.

Türkiye tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan harekatın ardından Suriye'nin Tel Abyad kentinden PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine atılan havan ve roket mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 aylık Suriyeli Muhammed Omar ve kamu görevlisi Cihan Güneş için cenaze töreni düzenlendi.

Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenin ardından Akçakale Vergi Dairesi Memuru Cihan Güneş uçakla memleketi Manisa'ya; 9 aylık Suriyeli Muhammed Omar ise Akçakale ilçesine uğurlandı.

Cenaze töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dileyerek, "Başlatılan Barış Pınar Harekâtı kapsamında Türk silahlı kuvvetimiz ve Suriye Milli Ordusu ile birlikte gerçekleştirilen operasyon sonucu PKK-PYD-YPG terör örgütü tarafından hedef gözetmeksizin, sivilleri hedef alan saldırılar sonrasında 4 vatandaşımız şehid olmuştur. 50'ye yakında yaralımız var. Şehidlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ise törende yaptığı konuşmada, "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridirler fakat siz bunun farkında değilsiniz" ayeti ile sözlerine başladı.

Taştan, daha sonra "Hiç kimse cennete girip nimetlerle tanıştıktan sonra kimse dünyaya geri dönmek istemez. Şehidler müstesnasıdır. Onlar geri dönmek şehadeti yeniden tatmak isterler." hadisini okudu.

Cenaze törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Akay, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, askeri erkân, kurum amirleri,  hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Hatırlanacağı üzere dün saat 14.30 sıralarında Tel Abyad tarafından Akçakale ilçesine atılan havan ve roket mermileri sonucu; Manisa'nın Salihli ilçesi nüfusuna kayıtlı Akçakale Vergi Dairesi Memuru Cihan Güneş ve 9 aylık Suriyeli bebek Muhammed Omar hayatını kaybetmişti. Saldıra küçük bebeğin Hale ve Yasmin isimli iki ablası da yaralanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler