Muhammedî sevda Avusturya'nın başkenti Viyana'da yankılandı

Muhammedî sevda Avusturya'nın başkenti Viyana'da yankılandı

Avusturyan'ın Başkenti Viyana'da, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformunun konuk olduğu Davet Camii' ile birlikte organize ettiği kutlu doğum programı, gurbetçi Peygamber aşıklarının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

VİYANA- Avusturyan'ın Başkenti Viyana’da,  Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformunun  konuk olduğu Davet Camii' ile birlikte organize ettiği kutlu doğum programı, Pazar günü  bir  kapalı spor salonunda, gurbetçi  Peygamber aşığı  erkek ve bayanların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 


Program Recep Abay'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Davet Camii başkanı Fatih Öztürk,  yaptığı  selamlama konuşmasında,  uzaktan ve yakından gelen herkese şükranlarını sunarak,   emeği  geçen  tüm Peygamver sevdaılarına teşekkürlerini bildirdi.

 

Program, Almanya'nın Wiesbaden kentinde gelen Rehber İlahi Grubu tarafından Peygamberimizi konu alan  ilahiler seslendirildiği sırada,  görevliler tarafından  program girişinde dağıtılan güllerle,  ilahilere coşkuyla tempo tutan katılımcılar,  salonda iç açıcı bir görüntü oluşturdu.



Program Mevlüdhan Ali Zengin'in okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif in okunması sırasında, salonda tek bir ağızdan, gür ve tek bir bir sesle salavatlar getiridi.

 

İnnsbruck Said'i Nursi Camii'den Programa katılan Kız İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, programa renk kattı.

 

Viyana Davet Camii Davet Tiyatro ekibinin sahneledikleri, Peygamberimizin doğumundan önceki cehaleti, kız çocuklarının diri diri gömülmesini konu alan tiyatro oyununda, katılımcıların duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere için sahneye davet edilen Yahya Yılmaz Hoca yaptığı konuşmada, ''Biz Muhammediler için, biz Mü’minler ve Müslümanlar için Hz Muhammed (a.s.v.), bu dünyada bir canlı varlık için oksijen hangi funksiyonu görüyor ise, Muhammed (a.s.v.) de bizim için odur. Peygamber in (s.a.v.) hazır bulundukları o kıymetli mecliste, Allah bize o dönemi, o günü Peygamberin dizi dibinde oturmayı, o mübarek cemali seyr etmeyi bize nasip eylemedi ancak, Peygamber (s.a.v.) bin dört yüz sene sonraki gelecek olan, sizin gibi Muhammedileri, kendilerine kardeş ilan etti elhamdülillah.” ifadelerine yer verdi.

 

Yılmaz, konuşmasının devamında,  “Gelin kelime-i vahide olan evrensel Peygamberin çizdiği o ışık yolunda birleşelim. O nurlu yolda birleşelim. Muhammed hepimizin Muhammedi'dir (s.a.v.). Onun için Resulullah (a.s.v.) böyle buyurmuyor mu; '' Benim ashabın gökteki yıldızlar mesabesindedir, hangisinin peşinden giderseniz, hidayeti ve doğruyu bulacaksınız. Ey asrımızın çilekeş Müslüman evlatları, onun yoluna tutunun göreceksiniz ki gerçek özgürlük Muhammed (a.s.v.)'ın söylediklerinde olacaktır. Gerçek hakiki hayal onun siretinde ve mücadelesinde olduğunu bileceksiniz ve onun arkasında yürümek zorundayız ve yürümeliyiz.” dedi.


Yılmaz Hoca’nın konuşması sırasında sık sık tekbirler ve salavatlar getirildi.


Sümeyye Kalkan'ın adlı kız çocuğunun okuduğu Peygamberimiz için şiir ve ardından Yahya Yılmaz Hoca’nın yaptığı kapanış duası ile   program son buldu.  (Kasım Tufan-ILKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.