Muharrem kardeşliktir

Muharrem kardeşliktir

Turgutlu Belediyesi tarafından "Muharrem Kardeşliktir" adlı çadırın açılışı yapıldı.Çadırda Kerbala'yı tasvir eden tablolar sergileniyor.

MANİSA -"Muharrem Kardeşliktir" çadırında Kerbela Olayı'nın tabloları duvarlara yansıtıldı. Çok sayıda ziyaretçi çadırı ziyaret ediyor. Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Serhat Orhan "Turgutlu'da bütün insanlarımız barış ve kardeşlik içinde yaşamaktadır. Turgutlu'yu yaşanabilir ve güvenli bir kent haline getirmek için çalıştık ve her açıdan modern bir kenti oluşturduk. Açtığımız çadır inşallah buna katkıda bulunacaktır." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş da "Muharrem Kardeşliktir" çadırının kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yurttaş "Muharrem ayı, Hicri ayların ilk ayıdır. Hicret, kardeşliğe ve barışa yolculuktur. Muharrem ayı, aynı zamanda Hz. Peygamber (sav)'in torunu Hz. Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70'den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Bu elim hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. Kerbela'da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir."dedi.

Yurttaş konuşmasında "Günümüzde bütün Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır. Ümit ederim ki, bu çadır kardeşliklerin pekişmesine, dostlukların artmasına vesile olur. Bu ülke hepimizin ve bu vatan toprakları üzerinde kardeşçe ve birlik içinde yaşamak için gayret etmeliyiz. Ayyıldızlı bayrağımız altında hür ve bağımsız olarak yaşamak istiyorsak, aramızdaki birliği artırmalı ve asla başkalarının oyununa gelmemeliyiz." İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Turgutlu Hüseyni Camii İmam Hatibi Bayram Dalga'nın rehberliğinde çadır gezildi. Çok sayıda ziyaretçinin çadırı gezdiği gözlendi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler