Muhtarlar elektrik kesintilerine isyan etti

Muhtarlar elektrik kesintilerine isyan etti

Mersin’in Tarsus ilçesinde son dönemlerde plansız bir şekilde artan elektrik kesintilerine tepki gösteren 14 mahalle muhtarı, ortak açıklama yaparak Enerjisa şirketine “Bu işi yapamıyorsunuz, bırakın” çağrısında bulundular.

Tarsus'ta sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren 14 mahallenin muhtarı, özelleştirilen TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ.) binası önünde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Muhtarlar, yetkili firma olan Enerjisa’ya tepki göstererek “Bu işi yapamıyorsunuz, bırakın” çağrısında bulundular.

Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, 2014 yılı Eylül ayında da basın açıklaması yaparak tepkilerini gösterdiklerini hatırlattı. Muhtar Aydın, yetkili firmaya seslenerek “Enerjisa şirketi olarak elektrik işinin sevk ve idaresini beceremiyorsanız bırakın.” dedi.

TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra muhatap bulamadıklarını savunan Aydın, “Geçmişte elektrik üretimine ve dağıtımında bir sorun olduğunda, vatandaşlarımız ilk muhatap olarak biz muhtarlara gelerek şikayette bulunur, bizler de sorunu TEDAŞ’a ileterek çözümün sağlanmasına katkı yapardık. Çözümde aksamalar olduğunda ise mülki amirlerimizin kapısını çalar, yardımlarını isterdik. Geçtiğimiz yıllarda bölgemizde elektrik üretimi ve dağıtımı özelleştirildi, Enerjisa adlı şirkete devredildi.” Diye belirtti.

“Acemiliklerini hoş gördük”

Aydın, “Enerjisa şirketi devraldığında kamuoyunda, elektrikte sorunların en aza ineceği yönünde bir beklenti oluştu. İlk dönemde oluşan aksaklıkların çözülmesi için sabırla bekledik, acemiliklerini hoş gördük. Fakat sorunlar çözüleceğine, her gün daha da arttı, zamanlı zamansız kesintiler, aydınlatılmayan sokaklar, sinyalizasyon ışıklarının bile uzun sürelerle devre dışı kalması, hem ekonomik olarak kayıplara, hem de can kayıplarına yol açar hale geldi. En son iki gün önce, D-400 kara yolunda kesintiden dolayı sinyalizasyon çalışmadı, trafik allak bullak oldu. Bu kargaşada meydana gelen trafik kazasında iki öğretmenimiz yaralandı, ölümden döndü.” ifadelerini kullandı.

“TEDAŞ’ı geri istiyoruz”

Son olarak şirket yetkililerine seslenen Aydın, “Diyoruz ki, siz bu işi beceremiyorsunuz, elektrik işinde ehil değilsiniz. Bu işe gücünüz yetmiyor. Gelin yol yakınken daha fazla zarar vermeden bu işi iade edin. Bizler TEDAŞ’ı geri istiyoruz.” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.