Mukaddes Erva'nın cesedi ailesine teslim edildi

Mukaddes Erva'nın cesedi ailesine teslim edildi

Kahramanmaraş'ta depremin ardından sağ çıkarılan ancak geçtiğimiz gün öldüğü ve kimsesizler mezarına gömüldüğü ortayı çıkan Mukaddes Erva Aktaş'ın naaşı baba Abdullah Aktaş'a teslim edildi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubat saat 04.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depreme Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi İsa Yusuf Alptekin Bulvarı Serdar Apartmanı'nda ikamet eden Aktaş ailesi de yakalandı.

Depremle beraber yıkılan binada Aktaş ailesinden baba Abdullah Aktaş, eşi Ayşe Betül, çocukları 10 yaşındaki Mukaddes Erva ile 4 yaşındaki Zümra ve kız kardeşi özlem ve kuzeni İkra olmak üzere 6 kişi enkaz altında kaldı.

Depremin ardından arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu baba Abdullah Aktaş ile kızı Mukaddes Erva, ilk gün enkazdan sağ olarak çıkarılırken diğerlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Eşini, çocuğunu ve diğer yakınlarını kaybetmenin acısını yaşayan baba Abdullah Aktaş, enkazdan sağ olarak çıkarıldığı belirtilen kızıyla biraz teselli buldu ancak depremin ilk gününden itibaren verdiği tüm uğraşlara rağmen kızı Mukaddes Erva'ya ulaşamadı.

Çöken binanın enkazından 6 saat sonra sağ çıkarılmasının ardından bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş'tan acı haber geldi. Babasının haftalardır aradığı Aktaş'ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra yaşamını yitiren Mukaddes Erva'nın kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirlendi. Savcılık kararı ile mezardan çıkarılan Mukaddes Erva'nın cenazesi, babasına teslim edildi.

Cenazeyi teslim alan acılı aile, minik Erva'nın naaşını depremden sonra yerleştikleri Kırıkkale'de bulunan Karakeçili Merkez Camii'nden kaldırarak defnetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.