Mülteci kampı çalışanlarını işsizlik endişesi sardı

Mülteci kampı çalışanlarını işsizlik endişesi sardı

Mardin'in Derik ilçesindeki Suriyeli mültecilerin barındığı kampın boşaltılacağı bilgisi üzerine kamp çalışanlarını işsizlik endişesi sardı.

Derik'teki mültecilerin kaldığı kampın kapatılıp Suriyelileri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ve Mardin'in Midyat ilçesine gönderileceği bilgisi üzerine, kampta çalışan yaklaşık 350 işçiyi işsizlik endişesi sardı.  

Derik esnafının kamp sayesinde ayakta kaldığını belirten kamp çalışanları, yetkililere seslenerek kampın kapatılması durumunda işçilerin mağdur olacağını söylediler.

Bölgede yaşanan çatışmalar, sokağa çıkma yasağı ve çukur siyasetiyle Derik halkının mağdur olduğunu, esnafın yüzde 30'unun kepek kapattığın ifade eden işçiler, ikinci bir mağduriyetin yaşanmaması için kampın kapatılmaması gerektiğini söylediler.  

Kampın kapatılması yönünde duyumlar aldığını belirten kamp çalışanı Abdurrahman İnce, kampın kapatılması durumunda mağduriyetlerin yaşanacağını söyledi.

İnce, "Kampın kapatılacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Bize, 'tadilat yapılacak' diyorlar. Kamp şu an boşaltılıyor tam olarak ne olacağını bizde bilmiyoruz. Kampta güvenlikçi olarak çalışıyorum 4 çocuğum var. Ben dâhil tüm Derik halkı mağdur olacak. Yetkililer sesleniyorum Derik halkı zaten çukur olaylarında çok hasar gördü, mağdur oldular. Benim evim zarar gördü olaylardan sonra 3 ev değiştirdim. Şu an kirada oturuyorum bir aile geçindiriyorum. Kampta yaklaşık 340 çalışan var. Her biri bir aileye bakıyor. Yetkililere sesleniyoruz. İnşallah kapanmaz şayet öyle bir şey varsa da müdahale ederler. Rızkımızı veren Allah’tır bunda şüphemiz yok ancak bu kamp rızkımızın bir sebebidir. Temennimiz kampın kapatılmamasıdır." dedi.

Suriyeli mültecilerin Türkiye'nin başka şehrine gönderilmemesini isteyen İnce, "Eğer Suriyeli muhacir kardeşlerimiz memleketlerine, evlerine döneceklerse biz de istiyoruz ama Türkiye’nin diğer yerlerinde kamp olacaksa bizim ilçemizdeki kampta kalmalarını istiyoruz. Gerçekten bu kamp Derik’in can damarıdır. Özellikle çukur olaylarında bu kamp burada olmasaydı ben dâhil Derik’in yüzde 50 göç edecekti. Zaten buradaki çoğu esnaf kepenk kapatıyor yüzde 30’u kepenk kapatmış. Derik’in içinde ki esnaflar kampta çalışanlara bağlıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.