Mültecileri taşıyan tekne battı: 14 ölü (GÜNCELLENDİ)

Mültecileri taşıyan tekne battı: 14 ölü (GÜNCELLENDİ)

Çanakkale Ayvalık açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucunda 14 kişi öldü, 27 kişi kurtarıldı.

Çanakkale´nin Ayvalık ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucunda 14 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi kurtarılırdı, kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün saat 21.00 sıralarında Çanakkale Babakale Deveboynu Burnu önlerinde balıkçı tekneleri tarafından yarı batık durumda bir ahşap tekne bulunduğu belirtildi.  Teknenin içerisinde sağ ve ölülerin olduğu bildirilen açıklamada teknenin başka bir tekne tarafından Babakale Balıkçı Barınağına götürüldüğü ihbarı alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında; alınan ihbar üzerine 4 Sahil Güvenlik botu görevlendirildiği, tekne içindeki 27 göçmenin balıkçı teknesine sağ olarak alındığı, Sahil Güvenlik dalış timi tarafından batan ahşap tekne içinden 14 kişinin cansız bedeni çıkartıldığı bildirildi.

Teknede toplamda 42 kişinin olduğu belirtilirken kayıp olan 1 göçmenin bulunması amacıyla bir sahil güvenlik uçağı ve 4 sahil güvenlik botu tarafından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.