Münacaatımız

Münacaatımız

Ya Rabbi! Seni teşbih ve tenzih ederiz. Seni hakkıyla övecek güçte değiliz. Sen kendini övdüğün gibisin. Salat u selam server-i kâinat, önder ve rehberimiz Muhammed Mustafa'ya (sav) olsun.

Ya Rabbi! Seni teşbih ve tenzih ederiz. Seni hakkıyla övecek güçte değiliz. Sen kendini övdüğün gibisin. Salat u selam server-i kâinat, önder ve rehberimiz Muhammed Mustafa'ya (sav) olsun.

Ey Muhtaç durumdaki Muinin kullarına yardım eden Allah'ım! Ya Mu'in! Bu mübarek aylarda ve mübarek günlerde kudret ve azametinin karşısında, zaaf ve acziyet içinde el açıp sana yöneldik, bizi boş çevirme. Eğer bilmeden akıbetimize, İslam Ümmetinin maslahatı açısından zararlı olan bir sev için taleple bulunuyorsak, o şeyi hakkımızda hayra çevir. Bizlere hikmet ve hüküm bağılla, Bize doğruluk dili olan "Lisan-ı Sıdk" ver. Unuttuğumuz veya yanıldıklarımızdan bizi mesul eyleme, bizi bağışla, bizi esirge. Sen bizim Mevlamızsın, kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.

Ey Mevlamız! Huzurlu ve selim bir kalp nasip et. Çünkü mal ve çocukların hiçbir yarar sağlamadığı gün selim kalp sahipleri güvendedir. Dünyanın cazibe ve çekiciliğinden, nefis ve şeytanın ardından gitmekten bizi muhafaza buyur.

Ya Naşir! Ya Rabbel'alemin! Aktar'ül Alem'de dünya müstekbirlerine karşı savaşım veren, Sen'den başka dost ve yardımcısı olmayan muvahhid mümin ve müminelerden yed-i nusretini esirgeme. Bizlerin, onların ve tüm iman edenlerin gayret ve sa'ylerini kendi rızân için kabul buyurarak bizlerin yüzlerini İ'layi Kelimetullah'ın dalga dalga dalgalanmasını görme sevinciyle mesrur eyle.

Ya İlahel Alemin! Takvamızı, imanımızı, zühdümüzü artır. Ahlakımızı güzelleştir, üzerimize sağnak sağnak sabır dök. Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) şefaatine nail eyle. Senin gölgenden başka gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde bizi arşın gölgesi altında gölgelendir. Ayaklarımızı dünyada siratel müstakim yolunda, ahirette ise sırat köprüsünde sabit kıl.

Ya İlahi! Kâfirlerin oyunlarına karşı uyanıklık, şeytanın desiselerine, nefsin hile ve aldatmalarına karşı uyanık bir kalp ihsan et. Bizleri "Bir fasık size bir haber getirdiği zaman..." ayeti celilesiyle uyararak kâfir ve fasıkların emellerini verine getirmeme noktasında bir bilinç, şuur ve feraset ver. Yer ki da'van olan İslam davasının ağır yükünü kaldırabilecek takat, kâfirlere karşı koyabilecek cesaret, bela ve musibetlere karşı göğüs gerecek metanet ver. Bu hayırlı gün ve gecelerde gaflet anında Seni hatırlamayı, hatadan sonra münacat edip af dilemeyi, ateşten korkar gibi günaha düşmekten kaçmayı nasib et. Bize hakkı ile ibadet etmeyi nimetlerine karşı şükretmeyi ve rızana nail olmanın yollarım göster. Bu hayırlı günlerde Cemaat olmanın yükümlülüğünü algılamayı, tüm imkanları yolunda seferber etmeyi, emanet ettiğin mal ve canı yolunda feda etmeyi nasip el.

Ya Rabbi! Ya İlahi! Bu mübarek aylar ve içinde bulunduğumuz mübarek gün ve geceler hürmetine, Resul-i zişan Muhammed Mustafa (sav)'nın yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul buyur. Meramımızı ifade edememişsek de Sen içimizde geçenleri ve her şeyi hakkıyla bilen Alim'sin. Her şeyi gören Basir, her şeyi duyan Semi'sin... Amin. Amin. Amin.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.