Münacaatımız

Münacaatımız

Bizleri İslam ile müşerref kılan zatı yüce Rabbimize Hamd olsun. Eğer O bizleri keremiyle hidayet etmeseydi bizler doğru yolu bulamazdık.

Bizleri İslam ile müşerref kılan zatı yüce Rabbimize Hamd olsun. Eğer O bizleri keremiyle hidayet etmeseydi bizler doğru yolu bulamazdık. Hamd O’nadır ki; konuşanın sözünü duyar, susanın da kalbinde geçenleri bilir. ‘Yeryüzünde hareket eden hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın,’(Hud: 6) hakikatini bize hakkıyla idrak ettirsin. Bizi rızk endişesi taşımadan her şeyimizle ona yönelenlerden eylesin.

Önder ve Rehber olarak bizlere gönderilen yüce zat Muhammed Mustafa (sav)’ya, Rasulullah’a, Habibullah’a binler salat ve binler selam olsun. Yüce Rabbimiz O’nu va’d etmiş olduğu Makam-ı Mahmude eriştirsin. Bizleri de şefaatine nail eylesin.

Ya Rabbi! Bizler iman edin diye nidada bulunan münadinin nidasına lebbeyk deyip, senin davan olan İslam davası için başla, canla, malla İslam yoluna koyulduk ve dava kervanının bir neferi olduk. Sırf bunun için, davana baş koyduğumuz için nice cefa ender cefalara, bela ender belalara maruz kaldık. Zindanlar doldu taştı, muhacirler ve Ensar’lar sayılamaz oldu, nice pak ve nezih bedenler al kanlara bulanarak huzuruna vardılar. Tüm bu zulüm ve ğadrlerin, ihanetlerin mühürlü belgeleri olarak, davamız olan İslam davasının şahidleri olarak… arkalarında gözü yaşlı anne ve bacıları, yetim çocukları ve dul eşlerini bırakarak…Irak, Filistin, Çeçenistan’da yıllardır süren zulüm ve ihanetlerin devamının gölgesinin sürdüğü bayrama, yani sevinç ve sürur gününe daha girmiş bulunmaktayız. Tüm mezkur olumsuzluklara rağmen  Ya İlahena! Bizlere verdiğin ümid ile o sevinci, bereketi, umud ve özlemi yaşama ve yaşatmayı nasip eyle.

Ya İlahel Alemin! Bizleri, Habibinin, Halilinin (sav) buyurmuş olduğu: “Ramazan Bayramı günü, insanlar namazgaha çıktıkları zaman, Allah (cc) onların hallerine bakar ve şöyle buyurur: “Kullarım, benim için oruç tuttunuz ve benim için namaz kıldınız. Günahlarınız bağışlanmış olarak evlerinize dönünüz” zümresinden eyle. Bayramı güzel elbise giyip güzel yemek yapma olarak algılayarak İslam Ümmetinin içinde bulunduğu bunca mağduriyeti göz ardı edenlerden eylemeyerek Cehennemden azat olanlardan, Cemalini göreceklerden eyle.

Acaba tuttuğumuz oruçlar, verdiğimiz zekatlar, fitreler, hayır ve hasenatlar, kıldığımız namazlar, okuduğumuz hatimler indi ilahide kabul olmuş mu? Mübarek ay gitti ama bizden razı olarak mı gitti, diye tasalanarak, kabul olması için ağlayarak tazarru ve niyazlarda bulunan salih, muttaki kullarından eyle.

Ya İlahena! Ya Rabbena! Bizler Ramazan Ayı hürmetine akrabalarımızla iyilik ve ihsan üzere ilişki kurmaya, komşu ve konuklarımıza ikram edip bağışta bulunmaya; mallarımızı kirlerden arındırarak fitre ve zekatlarını ayırmaya; bize dargın ve küskün olanlarla barışarak gönüllerini almaya; haksızca bizimle cedelleşmek isteyenlere ‘Biz oruçluyuz’ diyerekten abes, gereksiz tartışma ve diyaloglara zemin hazırlamamaya… elimizden geldiğince, karınca kararınca yapmaya gayret ettik. Ya Rabbena! Hayatta olduğumuz sürece diğer aylar ve günlerde de bizleri bu istikrar üzere bu vb. güzel tüm haslet ve hareketlerde bulunabilmemiz için bizlere yardım et, yol göster.

Ey Allah’ım! Bizleri günahlardan arındıracak ameller yapmaya muvaffak eyle. Bizleri Adn Cennetlerinin varislerinden eyle.

Elveda! Elveda sana ey on iki ayın sultanı!

Elveda! Elveda sana ey mağfiret ve rahmet ayı!

Elveda! Elveda sana ey birlikteliği vakitlerin en değerlisi olup, bıkkınlığı hiç olmayan!

Elveda! Elveda sana ey vuslatı sevindirici firkati can yakıcı dost.

Elveda! Elveda sana ey nefis düşmanına karşı büyük muin!

Elveda! Elveda sana ey bereketiyle bir çok çirkefin bizden ırak kaldığı!

Elveda! Elveda Sana Ey bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi!

Elveda! Elveda Sana Ey …!

Ya Rabbi! Tüm dünya Müslümanların Ramazan Bayramını ve sair günlerini bereket, rahmet, sevgi ve neşeyle doldur.        Amin. Amin. Amin.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.