Münacaatımız

Münacaatımız

Ya Rabbi! Bunun için de Senin çok affedici, Kerim oluşuna sığınarak yapmış olduğumuz kusur ve hatalardan pişmanlık duyarak Hz. Ali’nin dilinden tevbe ediyoruz.

Hamd O Allah(cc)’a dır ki, gözler O’nu görmekten, hayaller O’nu vasf etmekten acizdir. O’nun verdiğine, yapmak istediğine mani; O’nun engel olacağına verecek kimse yoktur. O (cc) evveldir, O’ndan önce bir ilk yoktur; O Aziz’dir, Hakimdir.

Vahyin emini, yaratıkların seçkini rahmet ve hayır önderi ve miftahül bereket olan Muhammed (sav)’e Salat ve selam olsun. O kendini senin davana adadı, bedenini senin rızan uğruna bela ve eziyetlere maruz bıraktı. Senin davana çağırırken yakınlarıyla, kabilesiyle savaştı ve dinini ihya için davasını kabul etmeyen herkesle ilişkisini kesti. Sana icabet ettikleri içinde uzak olanları kendine yakın kıldı. O’nu yücelt ve makamı Mahmud’a onu eriştir.

Hz. Adem’den günümüze dek süre gelen zaman diliminde Peygamberlere tabi olanları, yolun olan İslam davasını kendilerine yol ve rehber edinen, her zaman ve asırda o asrın insanları için delil olarak gönderdiğin hidayet imamlarına, takva ehlinin önderlerine hepsine selam olsun.

Ey Allah’ım! Sen Kur’an’ı Mubin-i Beyanda buyurmuşsun ki: “De ki; duanız olmasa Rabbim size ne diye önem versin.” (Furkan:77) Bir Kudsi Hadis-i Şerif’te de “Bana açılan dua ellerini boş olarak geri çevirmek benim şanıma yakışmaz” diye buyurarak bizlere duasız bir hayatın manasız olduğunu ferman buyurdun.

Ya Rabbi! Bunun için de Senin çok affedici, Kerim oluşuna sığınarak yapmış olduğumuz kusur ve hatalardan pişmanlık duyarak Hz. Ali’nin dilinden tevbe ediyoruz.

“Allah'ım ismet perdesini yırtan günahlarımı(zı) affet.

Allah'ım, bedbahtlıkların inişine sebep olan günahlarımı(zı) bağışla.

Allah'ım, nimetlerini değiştiren günahlarımı(zı) affet.

Allah'ım, duaların kabulünü engelleyen günahlarımı(zı) affet.

Allah'ım, belalar getiren günahlarımı(zı) affet.

Allah'ım işlediğim(iz) bütün günahları ve yaptığım(ız) bütün hataları affet.

Allah'ım zikrinle sana yaklaşırız ve kendi hürmetine senden şefaat diliyoruz.

Cömertliğinden bizi kendine yaklaştırmanı diliyoruz.”

Ey Nurlandırıcı Allah’ım! Bizleri nur kıl, kalbimizi nur kıl, aklımızı nur kıl, kulak ve gözlerimizi nurlu kıl. Zatının sıfatının ve Habibinin sevgisi hürmetine ve kitabı hürmetine bizleri nurlandır. Muhammed Mustafa (sav) nuru hürmetine bizleri pür nur kıl. Sen merhametlilerin en merhametlisisin.

Allah’ım! Kalplerimizin gizli niyetlerini, uzuvlarımızın hareketlerini, gözlerimizin işaretlerini ve dillerimizin konuştuğu sözleri sevabını gerektiren şeylerle ilgili kıl, mükafatını hakkedecek bir iyiliği kaçırmayalım; cezalandırmanı gerektirecek bir kötülüğü de işlemeyelim.  Allah’ım! Dilersen lütfunla bizi affedersin, dilersen adaletinle bizlere azab edersin. O halde, nimetinle affını bizim için kolaylaştır ve mağfiretinle bizi azabından kurtar.

Ey anılması ananlar için şeref olan, ey şükrü şükredenler için nimet olan, ey itaat edenler için kurtuluş olan! Kalplerimizi seni anmakla diğer anmalardan, dillerimizi sana şükretmekle diğer şükürlerden ve uzuvlarımız sana itaat etmekle diğer itaatlerden alıkoy.

Allah’ım! Hayatımızın günleri bittiği, ömrümüzün süresi sona erdiği ve kabul etmekten başka çaremiz olmayan kaçınılmaz davetin (ölüm) gelip çattığı an, amellerimizi yazan meleklerin bizden kaydettikleri son ameli, kabul olmuş bir tevbe kıl ki, artık işlediğimiz bir günah veya isyandan dolayı bizi hesaba çekmeyesin.

Rabbim! Yerine getiremediğimiz, getirmeye ağır davrandığımız emirlerine, tereddüt etmeden işlediğimiz yasaklarına ve şükrünü eda etmekte kusur ettiğimiz yasaklarına ve şükrünü eda etmekte kusur ettiğimiz nimetlerine bakınca, Senden (bir şey) istemeye utanıyoruz; ama tövbe kapısını yüzümüze açık bıraktıktan sonra da Senden ümit kesmeyiz. Sana dönüp ihlas’la tövbe eden, sonra da karşında eğilip bükülerek, başını aşağı salarak korkudan dizleri titreyerek, gözyaşları suratını ıslatmış bir halde, kısık bir sesle seni çağıran, sana yalvaran kullarından eyle.

Amin. Amin. Amin. Velhamdulillahi Rabbil’alemin.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.