Muradiye Beydağı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Muradiye Beydağı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü, Muradiye ilçesine bağlı Beydağı (Ut) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Beydağı (Ut) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, bayanların çoğunlukta olduğu büyük bir katılımla  gerçekleşti.   

Malik Yavuzer ve Mesut Yılmaz’ın Türkçe Kürtçe sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Ali Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe Mevlit okudu.

Grup Besmele’nin ve Muradiye ihya Kız İlahi Grubunun Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler seslendirdiği etkinlik, yağan yağmura rağmen coşkulu geçti.

Programda Molla Ali Aslan Kürtçe yaptığı konuşmada,“Taif’te Cebrail’in (as) gelip ‘Ya Resulallah Allah beni senin için gönderdi. Eğer sen istersen ben bu dağları bu kavmin özerine yıkacağım. Bu kavmi de Salih (as), Nuh (as), Lut’ın (as) kavimleri  gibi hepsini helak edeceğim.’ dedi. Bu günün rehberleri olsalardı, ‘Evet bütün düşmanlarımız helak olsunlar, biz makamlarımızda  oturalım’ diyeceklerdi. Ama HZ. Muhammed’in rahmeti, şefkati buna izin vermedi.  Hayır ben Allah’ın  onları helak etmsini istemiyorum. Belki onlardan Allaha kulluk eden birileri çıkar. Bizler de burada Hz. Muhammed’e sevgimizi, kardeşliğimizi gönderiyoruz. Ve biz Amerika’ya, İsrail’e ve evlatlarına diyoruz ki, siz bizleri ne kadar öldürseniz de biz bitmiyoruz.Biz hep Peygamberi seveceğiz. Biz canımızı onun yoluna kurban edeceğiz. Biz yeryüzünde var oldukça Amerika ve İsrail Müslümanların meydanlarında cirit atamayacaklar. Bu memleket Müslümanlarındır. Biz Peygamberi Hz. Ebubekir gibi sevmeliyiz,  bacılarımız Sümeyra gibi sevmelidirler. Bizler çocuklarımıza Peygamberin hayatını öğretmeliyiz. Çünkü Peygamberin hayatı kâmil bir hayattır. Bugün Peygamber aramızda değil ama, Kuran, Hadis aramızdadır. Onu ve onun getirdiklerine gelen darbelere kurban olmalıyız. O’na olan sevgimizi ispat etmeliyiz. Hz. Ebubekir nasıl demişse anam babam sana feda olsun bizle rde Beydağın’da diyoruz; Ya Resulallah anamız, babamız evlatlarımız aşiretimiz senin yoluna feda olsun. Biz biatımızı tazeliyoruz. Allah onu bildirsin” diye konuştu.

Etkinlik Molla Nihat Gök Hoca’nın yaptığı dua  ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.