Muradiye'de 5 bin kişilik camii yardım bekliyor

Muradiye'de 5 bin kişilik camii yardım bekliyor

Van'ın Muradiye ilçesinde 2011 Haziran ayında yapımına başlanan yaklaşık 5 bin kişilik kapasiteye sahip Yeni Merkez Camii, hayırseverlerden yardım bekliyor.

VAN - Muradiye ilçesinde 2011 Haziran ayında yapımına başlanan bin 700 metrekarelik 4 katlı ve yaklaşık 5 bin kişilik kapasiteye sahip Yeni Merkez Camii, hayırseverlerden yardım bekliyor.

 

Yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden ve mimarisi, minareleri, kubbeleri ve iç ve dış işlemeleriyle bölgenin en büyük camilerinden biri olacak olan Yeni Merkez Camii'nin giriş katları ve kaba inşaattı tamamlanmış durumda ince işleri kalan caminin tamamlanması için hayırseverlerden yardım talep ediliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Muradiye ilçe müftüsü Selim Duman, "Muradiye ilçemizdeki bu muhteşem camii Muradiye Camiler ve Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılıp yapımına hızla devam edilmekte ve halen hayırsever kardeşlerimizin yardımını beklemektedir" dedi.

 

"Camileri insanlar inşa eder insanları ise camiler imar eder"
Camilerin, tarih boyunca bir ibadet mekânı olmanın yanı sıra ilmin sağduyunun insani ve ahlaki değerlerin öğretildiği mekânlar olduğuna işaret eden Müftü Duman, "Camileri insanlar inşa eder insanları ise camiler imar eder. İslam kültüründe camii şehrin merkezidir. Şehirlerin cami mimarisi etrafında şekillenmesi de İslam mimarisinin en karakteristik özelliklerinden biri olarak kabul edilmektedir." ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.