Mursi yargılanmayı reddetti video

Mursi yargılanmayı reddetti video

Hapishane baskını ve firar davası sebebiyle duruşmaya getirilen Muhammed Mursi, mahkeme heyetini tanımadığını belirterek yargılanmayı reddetti

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ''hapishane baskınları'' davasının ilk oturumunun gecikmeli olarak başladığı bildirildi. 

"Hapishane baskını" adlı dava kapsamında hakim karşısına çıkarılan Muhammed Mursi ile beraberindeki 21 sanık mahkeme salonunda oluşturulan 2 cam kafese konuldu.

Mahkemede oluşturulan iki ayrı cam kafese konulan Mursi ile diğer sanıkların, mahkeme salonuna girerken Rabia işaretleri yaparak, "askeri yönetime son" sloganları attığı belirtildi.

Mursi'nin ayrı bir cam kafese, diğer sanıkların ise diğer cam kafese konuldukları ve yargılanmayı reddettiklerini ifade etmek için mahkeme heyetine sırtlarını döndükleri ifade edildi. Mahkeme daha önce başlayacağı duyurulan saate başlamadı.

Mursi'nin, 25 Ocak 2011 devrimi sırasında "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçmak, baskın düzenlenmesine yardımcı olarak tutukluların kaçmasını sağlamak" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının canlı yayınlanacağı ve saat 10:00'da başlayacağı belirtilmişti.

Ancak duruşma gecikmeli başladığı gibi, Mısır devlet televizyonundan canlı yayın da yapılmadı.

''Hapishane baskınları'' olarak bilinen davada 22'si tutuklu 131 zanlı bulunuyor, Mursi'nin de zanlılar listesinde 83 nolu zanlı olduğu ifade ediliyor. 

''Hapishane baskınları'' olarak bilinen davada 22'si tutuklu 131 zanlı bulunuyor, Mursi'nin de zanlılar listesinde 83 nolu zanlı olduğu ifade ediliyor. 

Bu davanın dışında 3 davadan daha yargılanan Mursi, 2012 anayasasının 152. maddesi uyarınca yargılanmayı reddediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.