Mürşitpınar sınır kapısında şiddetli çatışmalar

Mürşitpınar sınır kapısında şiddetli çatışmalar

IŞİD, YPG için çok stratejik bir öneme sahip olan Mürşitsınır kapısını ele geçirmek için şiddeti saldırılar düzenlerken koalisyon uçakları da kentin batısını bombaladı.

ŞANLIURFA- IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar 24’üncü gününde  de  şiddetlenerek devam ediyor.

 

YPG için büyük bir öneme sahip olan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmeyi hedefleyen IŞİD, Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek şiddetli saldırılar düzenliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Mürşitpınar sınır kapısı çevresi ve batı bölgesinde yine şiddetli çatışmalar yaşandı.

 

Kobani’nin üç cephesini kuşatan IŞİD, YPG’nin yaralıları için kullandığı tek kapı olan Mürşitpınar sınır kapısını  ele geçirerek YPG’yi çember içine almayı düşünüyor.

 

IŞİD ile YPG arasında kent merkezinde şiddetli çatışmalar devam ederken, öte taraftan koalisyon güçlerine ait uçaklar da IŞİD’e ait noktaları bombalamaya devam ediyor. Bu sabah da Kobani üzerinde uçuş yapan koalisyon uçakları kentin batı bölgesini bombaladı.

 

Koalisyon uçaklarının IŞİD’e ait noktaları bombalaması, IŞİD’in  Kobani’nin batısına kadar ilerlediğine işaret ediyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.