Muş Varto'da PKK operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı

Muş Varto'da PKK operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı

Muş'ta PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Muş'un Varto ilçesinde, 6 askerin yaralandığı ve başka suçlara karıştığı gerekçesiyle PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, 23 Kasım 2015 tarihinde Varto Karayolu Yedikavak köyü bölgesinde El yapımı Patlayıcı patlatılmak suretiyle 6 Jandarma personelinin yaralanması, GSM Baz istasyonlarının tahrip edilmesi ve 16-17 Ağustos 2015 tarihinde çukur kazılması ve barikat kurulmasına yardımcı olan şahıslara yönelik baskın düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, 27 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen saldırıda 2 Özel Hareket Polisinin hayatını kaybetmesi ve bir polisin yaralanması saldırılarını gerçekleştiren PKK'lilere yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Malatya'nın Batalgazi ilçesi ve köylerinde PKK'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyondalardı gözaltına alınan 11 şüpheliden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 kişi ise “Adli Kontrol ve Yurtdışı Çıkış Yasağı” ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.