Muş’a atanan öğretmenler MEM tarafından karşılandı

Muş’a atanan öğretmenler MEM tarafından karşılandı

Sözleşmeli Öğretmen atamaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş’a ataması gerçekleşen 854 öğretmeni Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan makamında karşıladı.

2016 Yılı Sözleşmeli Öğretmen atamaları kapsamında MEB tarafından Muş için belirlenen 974 öğretmen kontenjanından Muş’a ataması gerçekleşen 854 öğretmen bu hafta görevlerine başlayacağı belirtildi.

Muş’a ataması gerçekleşen 854 öğretmenin görevlerine heyecanla başladığını belirten Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, göreve ilk başlayan öğretmenleri kapıda çiçekle karşıladı.

Odasında öğretmenlere tanışarak Muş’a hoş geldiniz diyerek hayırlı olsun dileklerini ileten Arslan, yeni göreve başlayan öğretmenlerle büyük bir eksikliğin giderildiğini belirterek, “854 öğretmen bu hafta göreve başlayacak, diğer geri kalan 221 öğretmen kasım ayı içerisinde MEB tarafından atamaları yapılınca görev başlayacaklar. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu sözleşmeli öğretmenlik çok önemli, doğudaki öğretmen hareketliliğini azaltacaktır. Öğretmenler 4 yıl sözleşmeli 2 yıl da kadrolu olarak ilde kaldığı zaman doğunun öğretmen problemi kalmayacaktır. Türkiye geneli öğretmen eksikliği yok ancak homojen bir dağılım yok. Bu sözleşmeli öğretmenlik ile öğretmen eksikliği problemi çözülüp öğretmen hareketliliği de azalacak, dağılım düzelerek, eğitim öğretim seviyesini de yükseltecektir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Arslan, eğitim camiasına yeni katılan tüm öğretmenlere sağlık, huzur ve başarılar diledi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.