MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Sivas'ta yapıldı

MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Sivas'ta yapıldı

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımıyla Sivas'ta Başkanlar Toplantısı yapıldı.

BATMAN - MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel Merkez Yöneticileri ile Türkiye çapında illerde bulunan Şube Başkanları ve Temsilciler ile Sivas’a geldi. MÜSİAD Heyeti Sivas’ta sırası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Belediye Başkanlığı ve Sivas Valiliğini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Başkanlar toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler, MÜSİAD’ın çalışmaları ve hazırlıkları sürdürülen Bürokrasi Raporu ilgili yapılabilecek çalışmalar ve girişimler ele alındı.

 

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, başkanlar toplantısı öncesinde gazetecilerden gelen soruları cevaplandırarak önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bir gazeteci tarafından kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin değerlendirmede bulunulması ve Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması ile birlikte ekonomide ne tür bir yapılanma ve yeni bir gelişme bekleyip beklemediği sorusu yöneltilen Olpak, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının o değerlendirmelerini maalesef kale almıyoruz. Öncelikle uluslararası değerlendirme kuruluşlarının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü son yıllarda yapıkları değerlendirmelerin hiçte tutarlı bir tarafı kalmamıştır. Ülkemizin bu yıl dâhil olmak üzere geçtiğimiz yıl içerisinde yaptıkları ön görülerin neredeyse hiçbirisinin tutmadığını üzülerek görüyoruz. Arzu ederiz ki onların öngörüleri tutsun, bizde o doğrultuda iş adamları olarak kendimize yönler çizebilelim. Böyle olduğu zaman kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onların o değerlendirmelerini maalesef kale almıyoruz.” Dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.