MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Özeren: "Teşvik yasası gözden geçirilmeli"

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Özeren: "Teşvik yasası gözden geçirilmeli"

​Elazığ'ın 6'ıncı Bölge teşvik paketi kapsamından çıkarılmasını değerlendiren MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, bu durumun OSB'lerdeki yatırımları sekteye uğratacağını belirtti.

Özeren, yaptığı yazılı açıklamada "Cazibe Merkezleri Programı (CMP) kapsamındaki illerde uygulanan teşvik sisteminde yapılan mevzuat değişikliği, başta Elazığ olmak üzere 4'üncü ve 5'inci Teşvik Bölgesinde bulunan OSB'lerdeki yatırımları sekteye uğratacaktır.

Elazığ’ın da yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki illerde OSB'lere yapılan yatırımların 6'ıncı Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan uygulamanın sonlandırılmasının, Elazığ ve bölgedeki yatırımları ciddi anlamda etkileyeceğinden bölgenin cazibesini ortadan kaldıracağı endişesi duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Başta tekstil olmak üzere birçok sanayi sektöründe yatırım yapan yatırımcıları Elazığ'a çeken en önemli unsurlardan bir tanesinin 6'ıncı Bölge teşvikleri olduğunu ifade eden Özeren, "özellikle yoğun sektörler için son derece cazip teşvikler sunan 6'ıncı Bölge destekleri, Elazığ'ın 4'üncü Bölge olması durumunda bölgeye gelecek olan yeni yatırımlar sekteye uğrayacaktır. OSB'ler, cazibesini yitirecek." dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada yapılan değişikliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özeren "MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak alınan kararın gözden geçirilmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu kararı yeniden gözden geçirmelerini ve gerçekte daha fazla teşvik bekleyen ilimiz ve bu değişiklikten olumsuz etkilenen bölgemizdeki diğer illerin yaşadığı hayal kırıklığının giderilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler