Müsilaj denetimlerinde 11 işletmeye 1 milyon 255 bin TL ceza verildi

Müsilaj denetimlerinde 11 işletmeye 1 milyon 255 bin TL ceza verildi

​Balıkesir Valiliği, Marmara Denizinde yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan denetimlerde 11 işletmeye toplamında 1 milyon 255 bin 267 TL idari para cezai uygulandığını, 3 işletmenin ise faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Marmara Denizinde görülen müsilaj oluşumuna yönelik çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu altında oluşturulan ve 8 Haziran 2021 tarihinde kamuoyuna duyurulan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı yürürlüğe konuldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmalarda BASKİ tarafından 420 metreküp müsilaj toplanmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 200 denetimde 102 numune alınmış, denetimler sonucunda 11 işletmeye toplam 1 milyon 255 bin 267 TL idari para cezai uygulanmış, 3 işletmenin ise faaliyeti durduruldu.

Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla müsilaj temizleme, denetim, özellikle şehir ve sanayi tesisleri atık su arıtma tesisleri konularında kapsamlı olarak çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler