Müslüman Kardeşler'den referandum açıklaması

Müslüman Kardeşler'den referandum açıklaması

Mısır'da darbe yönetimi tarafından gerçekleştirilen referandumu değerlendiren Müslüman Kardeşler'in Hürriyet ve Adalet Partisi, referandum ile ilgili rakamların doğru olmadığını bildirdi.

KAHİRE - Müslüman Kardeşler’in Hürriyet ve Adalet Partisi, referanduma katılım ve açıklanan oylara ilişkin oranların doğru olmadığını bildirdi.

 

Hürriyet ve Adalet Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Seçim sonuçları, devrik lider Hüsnü Mübarek dönemini bize hatırlattı. Halkın birçok kitleleri tarafından boykot edilen darbe referandumunun yüzde 38 katılımla gerçekleştiğini iddia etmesi halkımıza yapılmış bir hakarettir.” İfadeleri kullanıldı.

 

Referanduma katılımın, Mısır Kamuoyu Araştırmaları Merkezi`ne göre yüzde 8’de kaldığı belirtilen açıklamada, "İngiliz gazetesi The Guardian, bunun kusurlu bir anayasa üzerinde yapılmış bir referandum olduğunu yazmıştır. Öte yandan, kendi taraftarlarının bile tepkisine neden olan referandum sonuçlarına, kimseyi inandıramazlar.

 

Son olarak, bazı darbe yanlısı gazeteler, Japonya'da 4 bin kişinin anayasaya evet oyu verdiğini yazmıştır. Ancak biz biliyoruz ki, orada seçmen listesine kayıtlı olan 423 kişiden sadece 34’ü oy kullanmıştır."  denildi.

 

Açıklamada son olarak, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin, halkın, 25 Ocak devrimini gerçekleştireceğine ve suçluları yargılayacağına inandığı vurgulandı.

 

Mısır’da 14-15 Ocak’ta gerçekleştirilen referanduma yüzde 98,1 "evet" oyu kullanıldığı, katılımın yüzde 38,6 olarak gerçekleştiği iddia edilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.