"Müslümanlar mustazaflığa alışmamalıdır"

"Müslümanlar mustazaflığa alışmamalıdır"

Müslümanların, her zaman "mustazaf" konumunda olmaması gerektiğine dikkat çeken Yazar Mehmet Göktaş, bu konumdan kurtulma yollarının aranması gerektiğini ifade ederek bunun da ancak Allah'ın gösterdiği yoldan gitmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Kayseri'de "Dünya Mustazafları Haftası" kapsamında bir program düzenlendi. Programda konuşan Gazeteci-Yazar Mehmet Göktaş, Müslümanların daima mustazaf (zayıf düşürülmüş) konumunda olmaması gerektiğini vurguladı.

 Melikgazi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü Dönem sözcüsü İzzet Güçlü açılış konuşması yaptı.

"Müslümanlar mustazaflığa alışmamalıdır; bundan kurtulmanın yolunu bulmalıdır"

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Mehmet Göktaş Kur'an-ı Kerim'de geçen "mustazaf" kavramına dikkat çekti.

Göktaş, "Biz mustazaflardanız ama Allah-u Teala mustazafları her zaman övmez. Neden, çünkü her zaman mustazaf olarak kalmamızı istemiyor. Evet, zalimler mazlumları mustazaf konumuna düşürür ama bu her zaman böyle sürmemelidir. Müslümanlar mustazaflığa alışmamalıdır; bundan kurtulmanın yolunu bulmalıdır. Bunu da Allah-u Teâlâ'nın yardımıyla, desteğiyle, onun gösterdiği yoldan giderek görecektir." dedi.

Mustazaflıktan kurtulmak mükellefiyetindeyiz

"Kendilerine yazık edenlerin melekler canlarını aldıkları zaman onlara: 'Ne yaptınız bakalım?' deyince, 'Biz yeryüzünde zavallı (mustazaf) kimselerdik' diyecekler, melekler de: 'Allah'ın arzı geniş değil miydi? Hicret etseydiniz ya!' cevabını verecekler. Onların varacakları yer cehennemdir. Orası ne kötü dönülecek yerdir!" ayetine dikkat çeken Göktaş, konuşmasın şöyle sürdürdü:

"Demek ki biz ayetle bir şey öğreniyoruz; Mustazaflıktan kurtulmak mükellefiyetindeyiz. Her zaman mazlum olmak makbul bir şey değildir. Tamam, elimizde olmadan mazlum oluyoruz  ama oradan kurtulmalıyız. Bunun bir yolu da mekan değiştirmektir. Bir insan mustazaflıktan kurtulmak istiyorsa eğer, bulunduğu yerden başka bir yere gitmelidir. Unutmayın eğer birileri gitmişse bir yere Allah'ın izniyle genellikle oralarda güçlenmişlerdir. Eğer bulunduğumuz konumda sıkışmışsak, sıkıştırılmışsak Allah'ın dinini yaşayamıyorsak ne yapmalıyız, mekan değiştirmek durumundayız."

Bazı Müslümanların, yanı başında olan mazlumları görmediğini  ancak uzak diyarlarda bulunan mazlumlara dikkat kesildiğini söyleyen Göktaş, "Mazlumları anlama duygumuz olması lazım. Binamızdaki, mahallemizdeki, çevremizdeki, ülkemizdeki mazlumları görebilmemiz lazım. Çünkü açıktan ağlamazlar, araştırıp bulmamız lazım. Eğer bir insanın kalbi katılaşmışsa yanındakini göremez ama adı Müslüman olduğu için uzak diyarlardaki mazlumlara şiir yazarlar. Bazen de uzaklardaki firavunlara meydan okurlar ama yanı başında zalim vardır. Onlara sesini çıkarmazlar." İfadelerini kullandı.

Programın sonunda,  Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavı'nda Kayseri genelinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. (Mehmet Bozdaş- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler