Muş'ta hastanede yatan çocuklara Hacivat-Karagöz gösterisi

Muş'ta hastanede yatan çocuklara Hacivat-Karagöz gösterisi

Muş Devlet Hastanesinde yatarak tedavi gören çocuklara moral vermek için Hacivat-Karagöz kukla gösterisi yapıldı.

Muş Devlet Hastanesinde, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında hastanede yatmakta olan çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi ve moral günü etkinliği gerçekleştirildi.

Hastanede yatan çocukları hastane atmosferinden uzaklaştırmak, psikolojik olarak iyi hissetmelerini sağlamak ve bu sayede iyileşme süreçlerine katkıda bulunabilmek için düzenlenen programa Muş Alparslan Üniversitesi de (MŞÜ) destek verdi.

MŞÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrenci ve akademisyenlerinin hazırlayıp sunduğu etkinlik renkli görüntülere sahne olurken çocuklar bir an olsun hastalıklarını unutup eğlencenin tadını çıkardı.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan MŞÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Erdinç Öcal, “Çocuk için hastalık ve buna bağlı olarak hastaneye yatma onu korkutan, rahatsız eden ve hoş olmayan yaşantıları içermektedir. Her yaştan çocuklar için hastalıkların bir travma olduğu bilinmekte; hastaneye yatmanın çocuğun gelişimi üzerinde çeşitli olumsuz etkileri olduğu da bilinmektedir. Fiziksel yönden zarar görme, ameliyat olma ve aileden ayrılma gibi korkuları nedeniyle değişik derecelerde stres yaşamakta olan çocuklar, hastalık nedeniyle ortaya çıkan fiziksel kısıtlılığa bağlı pek çok endişeyi de beraberinde yaşamaktadırlar. Bu durumda kendilerini diğerlerinden farklı olarak algılayan çocuklar, yetersizlik duyguları yaşamakta ve kendilerini engellenmiş hissetmektedirler. Hastanede hiç bilmediği bir ortam, tanımadığı sağlık personeli, çeşitli ve gürültülü çalışan alet ve monitörler, değişik kokular, uygulanan tıbbi yöntemler ve bunlarla ilgili ağrı ve acı duyma, yanında annesinin bulunmaması, canı istediği zaman koşup oynayamaması, geçmişte yaşadığı iyi veya kötü hastane deneyimleri çocuğu en fazla etkileyen etmenlerdendir. Hastanede birçok olumsuz durumla karşılaşan çocuk, fiziksel hastalığının yanı sıra psikososyal sorunları da beraberinde yaşamaktadır. Biz de Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında çocukların zor geçen günlerine moral olma amaçlı Hacivat-Karagöz, kukla ve animasyon gösterileri yapıp çocuklara destek olmayı hedefledik. Gösteride çocukların mutluluğunu gördük biz de çok mutlu olduk. Böylelikle çocuklar hem geleneksel kültürümüzün öğeleriyle tanışmış oldu hem de yapılan gösterilerle moral buldular.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler