Muş'ta köpeğe eziyete suç duyurusu

Muş'ta köpeğe eziyete suç duyurusu

​Muş'un Bulanık ilçesinde belediye personeli tarafından bir köpeğe yapılan eziyet sonrası valilik tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Muş'un Bulanık ilçesinde belediye personeli tarafından bir köpeğe eziyet edildiğine dair tepki çeken görüntüleri ortaya çıkmasından sonra Valilik ve belediye harekete geçti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medyada Bulanık Belediye personeli olduğu iddia edilen kişilerce bir köpeğe eziyet edildiğine dair görüntüler üzerine valiliğimizce harekete geçilmiş ve adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.

Bulanık Belediye Başkanı HDP'li Adnan Topçu da söz konusu olaydan dolayı duyduğu hicap ve üzüntüyü dile getirdi. Topçu, "Her canlının yaşama hakkı vardır, bizler yaşama hakkına saygılıyız. Yaşanan bu olay bir vatandaşın hasta ve uyuz bir hayvanın durumu ile ilgili olarak şikayet üzerine gidilmiş olup, yapılan müdahale sadece hayvanın tedavi etmek için yakalama çabasıdır. Hayvan tedavi edilerek uyuz iğnesi yapılmış salıverilmiştir. İlgili personeller ile ilgili idari ve yasal işlemler başlatılmıştır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.