Mustazaflar Cemiyeti Van Temsilciliği: Kudüs'ün ancak Müslümanların eliyle özgürleşecek

Mustazaflar Cemiyeti Van Temsilciliği: Kudüs'ün ancak Müslümanların eliyle özgürleşecek

Her yıl Ramazan ayının son cuma gününün "Dünya Kudüs Günü" olması dolayısıyla mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Van il Temsilciliği, Kudüs'e karşı sessiz ve tepkisiz kalındıkça Müslüman kanının akmaya devam edeceği belirtildi.

"Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) Mescid-i Haram'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir." (İsra:1) ayetiyle başlanan mesajda, "Tüm insanlığın özelde İslam ümmetinin ortak değeri, tarihimiz ve medeniyetimizin aziz mirası, ebedi ve değişmez başkentlerimizden olan Kudüs'ümüzün özgürlük mücadelesi için Ramazan ayının son cuması olan bir "Kudüs Gününe" daha kavuştuk. Filistin toprakları, 1948 yılından bu yana siyonist rejimin işgali altındadır. Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğiyle günümüze kadar artarak devam eden bu işgal, Müslümanlar için 'Kutsal Kudüs Davası'na dönüşmüştür. Bu münasebetle her Ramazan ayının son cuması 'Dünya Kudüs Günü' olarak anılmaktadır." denildi.

"Siyonistler bütün insanların ortak düşmanıdır"

Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatu Vesselam) Miraç'a yükseldiği yer olan Kudüs'ün 72 yıldır işgalci siyonistlerin işgali altında olduğu hatırlatılan açıklamada, "Tarifsiz bir acının yüreklerde korlaştığı Kudüs'ün işgali, bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur. Unutulmamalı ki; Kudüs özgür olduğunda ümmet özgür olmuş, esir olduğunda zillete duçar olmuştur. Bilmeliyiz ki bizler sessiz ve tepkisiz kaldıkça işgalin her gün biraz daha yayıldığı bu mukaddes beldede Müslüman kanı akmaya devam edecek, siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil bütün bir ümmeti yakacaktır. Küresel salgınla mücadele edilen bugünlerde dahi küresel bir virüse dönüşen siyonistlerin işgal/ilhak faaliyetlerinin devam etmesi, insani ve vicdani hiçbir değere sahip olmadıklarının açık bir göstergesidir. Salgının tedavisi için dahi gönderilen malzemelere izin vermeyecek kadar azgınlaşan küresel virüs olan siyonistlerin aslında insanlığın ortak düşmanı olduğunu artık tüm dünyanın görmesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"Bizler birbirimizle çekiştikçe müstekbirlerin iştahı kabaracak"

Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için birlik ve beraberlik içerisinde herkesin elinden gelen gayreti ortaya koyması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bizler parçalanmaya devam ettikçe, çekiştiğimiz ve de çatıştığımız müddetçe dünya müstekbirlerinin iştahı kabaracak, pervasızca yeni katliamlar işleyeceklerdir. Şu da bilinmeli ki Kudüs ne sadece Filistin toprağıdır ne de Arapların vatanı. Dolayısıyla mukaddes toprakları savunmak ve işgali sonlandırmak da hepimizin öncelikli vazifesidir. Müslümanlar için Mescid-i Aksa; Mescid-i Harâm ve Mescid-i Nebevî'den sonra yeryüzündeki en mukaddes mabettir. Bugün Kudüs'ü her zamankinden daha çok gündemde tutmalı ve hürriyeti için mücadele etmeliyiz. Küresel küfür güçleri, en küçük zaman dilimini dahi Kudüs'ü Yahudileştirme gayreti ile plan ve projeler geliştirmektedirler. Kudüs'ün küresel bir saldırı altında olduğunu görmeliyiz. Zalimler topluluğu tüm imkânları ile İslam ümmetini hedef almışken bizlerin tepkisizce oturması büyük bir vebaldir. İslam ümmetinin yaşadığı acıların ana sebebi; fesat yayan, yeryüzünde ilk asabiyet tohumlarını eken lanetli siyonistlerdir. Tarihi süreçte İslam milletlerine her türlü zulmü reva gören israiloğulları, bugün topraklarımızdaki fitnenin de kaynağıdır. Gayr-ı meşru rejimlerinin varlığını ayakta tutabilmek için her türlü melaneti işleyen siyonistler, İslam coğrafyasında oluşturdukları kaos ve kargaşadan beslenmektedir.

"Zafer inananlarındır"

Yapılan açıklamanın sonunda, "Tüm bunlara rağmen 'Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsiniz' ayet-i mucibince tüm inananlar olarak Rabbimize tam bir teslimiyetle tevhid paydasında buluşup küresel virüsü ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz." temennilerinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler