Mustazaflar Cemiyeti'nden bayram mesajı

Mustazaflar Cemiyeti'nden bayram mesajı

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, yarın idrak edilecek Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayınlanan mesajda, Kurban Bayramı'nın İslam ümmetinin huzuruna, refahına ve işgallerden azade olmasına vesile olması temenni edildi.

"Kurban derken akıllara elbette ki Hazreti İbrahim ve ehlinin Allah'a olan teslimiyeti geliyor. İbrahimî adayış ve İsmailî teslimiyetin nişanesi olan Kurban Bayarmı'na bu yıl da ulaştık. Allah, bayramı tüm İslam ümmetine bereketli kılsın, hac ibadetlerini ifa etmek üzere Mekke'de bulunan Müslümanların haclarını makbul ve ibadetlerini mebrur kılsın. Ümmeti, içinde bulunduğu bu karanlık günlerden kurtarsın." 

Kurban Bayramı'nın tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesi ve ümmetin içine düştüğü parçalanmışlığı ve tefrikayı ortadan kaldırması temennisinde bulunulan mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün coğrafyamızın büyük bir bölümünde kan ve gözyaşı var. Bu durum maalesef; parçalanmışlığımız, çatıştığımız ve diyalog kuramamamızdan kaynaklanıyor. Fitne tohumları, akan kanımız ile kök salıyor ve biz bunun farkında değiliz! Rabbimizden dileğimiz; zindana dönen hayattan Müslümanların azade olmasıdır. Emperyalist işgalinin son bulması, tefrikanın vahdete dönüşmesi için sebepler yaratmasıdır." 

Mesajda, önceki gün vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ile 2014 Kurban Bayramı'nda katledilen Yani Börü ve arkadaşları için de hatırlatmada bulunuldu.

"HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un bayram arefesinde dar-ı bekaya göçmesi de bizleri müteessir etmiştir. İstikamet sahibi bir mü'minin aramızdan ayrılışının hüznünü yaşıyoruz. Bu münasebetle yakınları ve tüm dava kardeşlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Kurban Bayramı denince unutamadığımız bir diğer acı olay ise hiç şüphesiz 2014 yılında katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Cumali Güneş ve Turan Yavaş'tır. Bu münasebetle bir kez daha şehidlerimiz rahmetle yâd ediyoruz." 

Mesajın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:

"Bu münasebetle bütün Müslümanların bayramını bir kez daha tebrik ediyor, başta hac farizasını yerine getiren Müslümanların ibadetlerinin ve Allah'a adadıkları kurbanların kabulünü niyaz ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.