Mustazaflar Cemiyeti'nden Hicri yeni yıl mesajı

Mustazaflar Cemiyeti'nden Hicri yeni yıl mesajı

​Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından 'Hicri yeni yıl' münasebetiyle bir mesaj yayımlandı… Mesajda, yeni yılın İslam coğrafyasında yaşanan acı olayların son bulması temenni edildi.

Hicri 1441'inci yıla girilmesi münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir mesaj yayımlandı.

İslam'ın ilk dönemlerinde Müslümanların yaşadığı zorluklara, buna bağlı olarak gelişen hicret sürecine ve hicret mefhumunun günümüze taşıdığı anlamalara dikkat çekildi...

"Şüphesiz ki, insanlık tarihinde nice önemli olaylar meydana gelmiş ve tarih boyunca meydan gelen bu olayların sebepleri ve sonuçları üzerinden sonraki nesillere farklı tecrübeler aktarılmıştır. İşte bu olayların en önemlisi hak ve adalet peygamberi Hazreti Muhammed aleyhi selatu vesselamın Mekke’den Medine’ye hicret etmesi olmuştur."

Mesajın devamında, hicretin verdiği mesaja dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Hidayet rehberi Hazreti Muhammed'in peygamberliğini ilanında sonra yaşadıkları ve O'na inanların karşılaşmış oldukları zorluklar ile bu zorluklara karşı gösterilen mücadele biler için önemli tecrübeler içermektedir. Bu tecrübeler bizlere; baskının, işkencenin, zulmün her çeşidinin İslami tebliğin hiçbir şekilde duraksatılmadın sürdürülebilir olduğunu göstermiştir."

Muhaceratın kaçış olmadığına vuruğu yapılan mesajda, hicretin umut ile zaferlere kapı aralamak olduğu belirtildi…

"Muhacerat asla bir kaçış değildir. Mekke’den Medine’ye yapılan hicret, insanlık tarihinin seyrini değiştiren bir milattır. Miladi 622 yılında çıkılan hicret yolculuğu, bizlere umutların hep taze tutulması gerektiğini, Müslümanın hayatın davası adına yeise düşmemesi gerektiğini göstermiştir. Hicret, zorlukların ardından büyük bir zafere nasıl kapı aralandığını göstermesi açısından önemli bir milattır."

Mesajın sonunda ise yeni yılın İslam coğrafyasında yaşanan acı olayların son bulmasına vesile olması temenni edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.