Mustazaflar Cemiyeti'nden üç aylar mesajı

Mustazaflar Cemiyeti'nden üç aylar mesajı

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından üç aylar dolayısıyla yayımlanan mesajda, içerisinde mübarek gün ve geceleri barındıran bu ayların hakkıyla idrak edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, üç aylar ve yarın idrak edilecek Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hz. Muhammed'in "Allah’ım! Receb’i ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan’a ulaştır." hadisinin hatırlatıldığı mesajda, "Yüce Rabbimizin şefkat ve merhametinin iman edenlere fevc fevc inip adeta sağanak gibi yağdığı hayırlı ve bereketli bir üç aylara daha eriştirdiği için Allah’a hamd olsun." denildi.

Üç ayların, içerisinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecesi gibi mübarek gün ve geceleri barındırdığına dikkat çekilen mesajda, şu tavsiyelerde bulunuldu:

"Meth ve hayırları konusunda birçok rivayetin olduğu bu günlerin en güzel bir şekilde geçirilmesi hususunda çaba sarfetmeli ve kaynaklarda geçtiği üzere ibadet ve taatlerimizi bu ayda artırmalıyız. Günah ve hatalarımızdan tevbe edip Allah’a olan rağbetimizi artırmalı, bizden razı olacağı hayırlı amellerle ona yönelmeliyiz. Recep ve Şaban aylarını, Ramazan maddi ve manevi hazırlık için bir vesile kılmalı, bu aylarda oruç tutmaya başlamalı, Kur’an okumak ve dua etmekle bu zamanlardan hayırlı azık elde etmeye çalışmalıyız."

Yarın idrak edilecek Regaib Kandili'ne de değinilen mesajda, regaibin; arzu, istek, emel ve tutku gibi anlamlara gelen rağbet kelimesinin çoğulu olduğuna işaret edilerek, "Regaib, ileriye dönük arzu ve isteklerimizi, dünyevi emel ve tutkularımızı gözden geçirmemiz için bir fırsat olup, bütün rağbetimizin Allah'a yönelik olması gerektiğini bizlere hatırlatmalı." diye belirtildi.

Mesajın sonunda, mukaddes üç ayların, hayırlara vesile olmasın temennisinde bulunularak, "Üç ayların, başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere, tüm İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini; Müslümanların vahdetine vesile olmasını;  İslam topraklarında akan kanın ve dökülen gözyaşlarının son bulmasını Yüce Rabbimizden dileriz." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.